Mika Nyyssölä

– giant killer –

Dec-5-2017

Veronpalautukset!

Moikka!

Jaahas, se on veronpalautuspäivä tänään. Toiset saavat mätkyjä ja toiset vähän joulurahaa. Itse onneksi sain vähän takaisin, joten tällaiset päivät ovat toki kivoja. Mätkyjä saaneet tuskin juhlivat tänään. Toisaalta, jos tuli fyrkkaa takaisin päin, ne olivat muutenkin sun omia rahojas, jotka olivat valtiolla lainassa hemmetin huonolla korolla.

Eläkeikä ja verotus

Itse olen sitä mieltä, että esim eläkeläisten eläkkeiden verottaminen on melko brutaalia. Mietitään pienipalkkaista ihmistä, joka on koko ikänsä tehnyt töitä ja maksanut veroja. Eläkkeelle päästyään siitä minimaalisesta eläkkeestä (sanotaan vaikka 22k/vuodessa) lähtee vielä yli 20 pinnaa veroja. Miksei nämä ihmiset voisi saada eläkettään ilman verottajan siihen puuttumista? Yhteiskunnalle tehty työ tulisi palkita. Tai annettaisiin nyt edes vähän helpotuksia verotuksen osalta eläkeläisille. Nyt tuo verotus on todella rankkaa ja siitä kärsivät eniten juuri pienempituloiset ihmiset.

Muistan hyvin ärräajoiltani, kun yksi rouva oli Rautakirjalta jäämässä eläkkeelle. Hän harmitteli kovasti sitä, että eläke, jonka hän oli saamassa, ei riittäisi vuokran maksamiseen ja elämiseen. Rouva asui yksin ja eläke verojen jälkeen jäisi niin pieneksi, että hänen oli pakko ryhtyä etsimään joku edullisempi vuokra-asunto.

Eläkkeelle jäämisen pitäisi olla hieno asia, mutta monille voi tulla ongelmia juuri verotuksen ja pienen eläkkeen kanssa. Itse jos olisin päättäjä, pyrkisin kyllä suomaan ihmisille, jotka ovat velvollisuutensa yhteiskuntaa kohtaan tehneet, helpotuksia ainakin verojen osalta. Eläkeläiset voisivat saada muutenkin vaikka ruokakuponkeja ruokakauppoihin, joilla maksaa ostoksensa tai jotain sen tyylistä.

Entä jos eläkkeellä haluaisit vielä tehdä vähän töitä? Verotus senkin osalta on ihan kipeen brutaalia. Ikään kuin rangaistaan ihmistä siitä, että olisi valmis eläkkeellä ollessaan tekemään pikkasen duunia. Suomi on ihmeiden maa.

Entä perintövero? Okei, en viitsi edes lähteä siihen sen enempää, mutta on se kumma, kun jo kaikesta omaisuudesta, josta on jo verot moneen kertaan maksettu, pitää vielä lisää maksaa veroja, kun lain puitteissa perintö siirtyy toiselle omaiselle. Hui.

Mitä muuten itse ajattelit tehdä omilla veronpalautusrahoillasi?

Meikäläinen ainakin pistää rahaa vähän säästöön ja pikkasen shoppailua ajattelin harrastaa… 🙂


Disturbilla on tänään ja huomenna Veropäivät ja kaikki tuotteet ovat heillä -24% alennuksessa!

Kipin kapin shoppailemaan uudet kledjut itsellesi! Klikkaa kuvaa alla.


Vinkkivitonen!

Oikein mainio lahjavinkki isälle, poikakaverille tai vaikka hyvälle ystävällesi on Giant Killerin tarina ja treeniopas. Paljon informaatiota ja varsinkin treeniopas on innovatiivinen sekä täynnä hullun kovia treenihaasteita!

Fitnesstukulta saat tuon kirjan edulliseen 24,90€ hintaan! Klikkaa kuvaa alla.


Käy poimimassa Pukin Vinkit -tarjoukset tukulta!

Muun muassa:

 • Herkulliset Milky protskupatukat puoleen hintaan!
 • Olimpin BCAA 20:1:1 2 yhden hinnalla
 • MuscleTechin Aminobuild next gen-40%
 • Beurerin henkilövaaka -30%
 • Monsterin kuulokkeet puoleen hintaan!!
 • ja paljon muuta kivaa!
Posted under Uncategorized
 1. köyhäkö? Said,

  Vai minimaalinen 22k/vuosi eläkettä 😀 . itse saan saman summan käymällä täysipäiväisesti työssä 😀 🙂

 2. MekiS Said,

  Veronpalautukset – enpä ole nähnyt niitä useampaan vuoteen enää, ulosottomies varastaa ne ennen kuin saan ne tilille.

 3. Tuke Said,

  Pakko nillittää hieman… verosta maksettava korko taitaa olla parempi kuin pankkien maksama korko! Tosinei pärjää sijoittamiselle, jossa toki on riskinsä.
  (Sorry tästä nillityksestä…)

 4. Mika Said,

  köyhäkö?: No ei 22k vuodessa ole minimaalinen, myönnetään. Mutta siltikin nuo verot ovat korkeat eläkkeissä, kai siinä olet samaa mieltä? Käyt täyspäiväisesti töissä ja tienaat tuon 22k vuodessa bruttona? Hui, melkoisen pieni on sun liksas mitä sitten ikinä teetkään. 13 kuukaudella (kesälomat mukana) jaettuna sun kk liksa on jotain 1600€/kk. Se on todella pieni jos vielä teet täyspäiväisesti duunia. Pitää sanoa, että palkat Suomessa on kyllä todella pienet vaikka se keskiansio onkin 3500€/kk, hyvin moni perus duunari jää huomattavasti alle tuon kuukausiansion.

 5. Mika Said,

  MikeS: Auts!

 6. Mika Said,

  Tuke: Joo, nykyisin taitaa olla näin. Joskus vuonna miekka ja kivi pankeilla oli hyvät korot ihan perus säästötileilläkin. Mutta ei tuo korko mitenkään mainittava ole valtiolla vaikka raha onkin pitkään “lainassa” siellä.

 7. LH Said,

  Perhetuttu kuoli noin 5 vuotta sitten ja jätti äidilleni perinnöksi jonkun summan rahaa. Äitini sitten jätti ennakkoperintönä summan puoliksi minulle ja veljelleni. Eipä jäänyt paljoa jäljelle. Aika hullua että samasta rahasta joutuu maksamaan 3 kertaa verot. Taisi valtio saada enemmän rahaa kun mitä jäi käytettäväksi.

 8. Makke Said,

  On hyvä juttu, että yhä useammat ottavat kantaa maamme himoverotukseen. Itselläni jää verojen ja veroluonteisten maksujen jälkeen palkasta 55% käteen. Ei mahdu ymmärrykseen, että voidaan ottaa 45% tuloista ”yhteiseen hyvään”. Jossain rakenteessa on paha vuoto. Mutta hei, kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää Mikalle ja palstalaisille!

 9. Mika Said,

  LH: On kieltämättä aika harmillista moinen.

 10. Mika Said,

  Makke: On se suolaista tollanen verotus. Puolet kovalla työllä tehdyistä ansioista menee valtiolle. Tuossa puhutaan niin isoista rahoista, joita menetät, että voin uskoa sen harmituksen määrän mitä sulla on. Ei mikään ihme, että ihmiset siirtävät firmansa ulkomaille ja muuttavat pois maasta.

 11. jorma Said,

  Itse sain palautuksia 550 euroa vaikka olin työttömänä kyseisen vuoden. Hieno tämä Suomen valtio! 😀

Add A Comment