Mika Nyyssölä

– giant killer –

Jan-3-2018

Saako salilla neuvoa?

Morjensta!

Viime viikolla Helsingin Sanomien toimittaja otti yhteyttä ja kysyi mielipidettäni aiheeseen, saako salilla neuvoa toista ja miten se tulisi tehdä. Toimittaja oli törmännyt vanhaan blogikirjoitukseeni, jossa kehotin treenaajia rohkeasti neuvomaan.

Alkuperäinen Blogikirjoitus löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ

Saatiin tosi mielenkiintoinen keskustelu aikaiseksi ja tämä aihe päätyi lopulta Hesarin sivuille ja tulee huomiseen printtilehteen “Minä Väitän” -artikkeliin.

Haluatko lukea HS:n jutun? Klikkaa kuvaa alla (älä kuitenkaan lue niitä kommentteja, ne ovat suurin osa aikamoista tekstiä, joka voi aiheuttaa facepalmausta):

Mutta joo, salilla neuvominen tosiaan ei olekaan niin simppeli juttu, kun voisi luulla. Siinä on monta eri tekijää, mitä pitää ottaa huomioon. Jos siis halutaan neuvoa, tärkeintä on tietysti se tapa miten neuvotaan. Se kuka neuvoo voi olla myös iso tekijä miten neuvottava reagoi. Näihin vaikuttaa paljon statukset ja tietynlainen salietiketti. Kokenut treenaaja voi helpostikin mennä kohteliaasti neuvomaan aloittelijaa ja sellainen varmasti koetaan hyvänä asiana.

Eri asia on sitten, jos neuvottavana onkin esimerkiksi vanhempi ihminen. Ikä voi olla vaikuttimena miten neuvomiseen suhtaudutaan. Vaikka nuorempi treenari olisikin osaava ja tietäisi asioista, vanhempaa kaveria voi olla haasteellista mennä opettamaan. Entä tilanne, jossa epäpätevä PT neuvoo asiakastaan virheellisesti? Tällaisia tapauksia olen itsekin nähnyt ja kuullut lukuisia kertoja ketjusaleilla tapahtuneen. Tilanteessa tekisi mieli mennä neuvomaan, mutta moinen voisi helposti aiheuttaa hankalan konfliktin salin PT:n, asiakkaan ja ulkopuolisen neuvojan välille.

Mun mielestäni kuitenkin neuvomisen ja väliin tulemisen vastuu on meillä kokeneemmilla treenaajilla. Eli jos näemme jonkun aloittelijan tekevän jotain liikettä fataalisti väärin, mennään jeesimään ja annetaan kohteliaasti neuvoa. Jos siinä sitten loukkaannutaan, niin se on pienempi paha, kuin seurata toisen itsetuhoista toimintaa, joka voi päättyä huonolla tavalla.


Lauantaina 6.1 olen treenien ja Q&A -tyylisen luennon tiimoilta Kuntokeskus K&M:llä!

Tulkaa kaikki kynnelle kykenevät messiin tsiigaamaan mun ja yhden onnekkaan jalkajumppia K&M:lle. Jumppien jälkeen pidetään vielä Q&A-tyyppinen luentotilaisuus, jossa valaisen omia oppejani treenin ja ravitsemuksen saralta. Klo 11-14:30 olen mestoilla. Käy Facessa osallistumassa arvontaan!

Arvonta löytyy K&M:n Facen sivuilta, klikkaa kuvaa alla:


Whey-80 vain 9,90€/kilo

Huippudiili tukulla. Whey-80 on superhyperhalvalla tällä hetkellä! 9,90€7kilo!!

Klikkaa kuvaa alla!!

Marssia ja Snickersiä halvalla!

Posted under Uncategorized
 1. Tuomas Said,

  On sitä dunning-kruger efektin alkupäässä oleva neuvonut SJMV olevan väärin tehty maastaveto tai että reverse hackissä on tekijä laitteessa väärin päin:) se heille suotakoon:)

 2. Mika Said,

  Tuomas: Aina se on parempi, että joku eksyy “neuvomaan”, vaikkei tietäisikään, että toinen tekeekin jotain vähän spesiaalimpaa juttua. Se vaan kertoo siitä, että joku on toisista kanssakävijöistä aidosti huolissaan. Toinen vaihtoehto on se välinpitämättömyys.

 3. Mika Said,

  RaakaArska:
  “Toi Nyyssösen juttu prässistä on ihan flöittii. Ei tuollaista jalkapr’ssiä ole vielä tehtykään jossa lähtö on 280 kiloo. Mutta hyvän jutun tuosta sai.”

  Ei kai sit oo olemassa. Onneksi internet tietää kaiken… 😀 LOL!!

 4. Replicant_ Said,

  Tuo HS keskustelupalsta on kyllä huvittavaa luettavaa. 😅 Kovasti ottaa ihmiset aina kantaa asioihin joista eivät oikeasti tiedä juuri yhtään mitään. Ja vieläpä todella kärkkäästi ja ylimieliseen sävyyn.

  Mutta hyvä ja hyvin kirjoitettu juttu 👍

 5. Mika Said,

  Replicant_: Hyvin usein näkee juuri tällaista kommentointia vähän kaikkialla. Kommentoidaan ja todetaan asioita faktoina vaikka todellisuudessa kyse on vain mielipiteestä. Ja mielipiteitähän ihmisillä riittää… 😀 Juttu itsessään oli hyvin kirjoitettu ja sanasta sanaan mun sanomia asioita.

 6. JEES Said,

  jees

Add A Comment