Mika Nyyssölä

– giant killer –

Feb-26-2013

Rohkeasti neuvomaan!

Moi

Ootteko törmänneet joskus salilla tapauksiin, jotka tekevät jossain laitteessa liikettä aivan totaalisen väärin? Itse olen ja vaikka asia onkin arka, eikä suomalaiseen tyyliin olla totuttu menemään väliin ja neuvomaan, olen siltiki mennyt varovaisesti kysymään että mihin tuo liike ottaa?

Itse suosittelenkin, että mentäisiin ihan rohkeasti ja kohteliaasti kysymään ensin, että: “aika jännä liike, mitä teet? Oletko muuten kokeillut tätä tällä tavalla (ja näytät sitten sen miten liike oikeasti tehdään).”

Usein olen mennyt kauniisti neuvomaan, varsinkin, kun näkee kauas, että treenaaja on vasta aloittanut salin. Väärin tehdyt liikkeet useasti lisää riskiä loukkaantumisille. Meidän salilla on prässi joka painaa 280 kiloa tyhjänä (lukee siinä laitteessa tosi pienellä). Siihen meni kerran sellainen tosi hoikka kundi, sellainen jolla jalan paksuin kohti oli polvi. Oli ihan pakko mennä sille sanomaan, että tiestikö muuten, että toi kelkka painaa 280 kiloa? Kaveri oli vähän hämillään ja päätti sitten siirtyä siihen punaiseen prässiin jonka kelkka painoi vain 80 kiloa. Siinä olisi tullut pipi varmasti jos se 280 olisi rysähtänyt kaverin päälle.

Tämäkin kaveri on aika pihalla vaikka onkin salilla:

Ei siis kannata olla hys hys, jos näkee selkeästi tapauksia, jotka saattavat pian vahingoittaa itseään, kun eivät tiedä miten liikkeitä tehdään.

hysh, Mika opettaa. Olkaa hiljaa! ;)

Tietysti ongelmana usein on, että pelätään sitten sen tyypin suuttuvan, jos mennään neuvomaan. Mutta kuten tossa jo aikasemmin sanoinkin, parempi mennä vähän niinkuin kiertäen mennä emsin uteliaana kysymään mitä kaveri oikeastaan tekee, kun että suoraan vaan pläjäytetään: “teet muuten ton liikkeen sit ihan päin vittua!”

Eli kohteliaasti kysymään ja ihmettelemään ja sitten kysyt, että voinko näyttää yhden toisen tavan miten liike suoritetaan. Toki voit aina ehdottaa, että käypäs vilasemassa nitä Team M&M:n Gymlogeja.

Jep, jatketaan!

Posted under Uncategorized
 1. Jake Said,

  Itse työskentelin aikasemmin kuntosalilla. Suurin osa asiakkaista otti neuvot kiittäen vastaan, mutta joukkoon mahtuu myös sellaisia sankareita jotka suuttuivat neuvoista. Eräs lätkäjunnu (arviolta 14v-15v) kävi isänsä kanssa treenaamassa ja muutamassa liikkeessä ei ollu päätä eikä häntää. Kävin tietenkin opastamassa heitä oikeaan suoritustekniikkaan, mutta isä totesi tylysti, että “Me tietedään mitä tehdään, ei meitä tarvitse neuvoa!”. Sen jälkeen on “silmät harjaantuneet” eli kaikille en välttämättä edes huomauta asiasta.

 2. Kalle Said,

  Näihin törmää aika usein ja olen itsekin neuvonut. Joskus on kiitetty ja joskus on katottu, että “mitä vittua toi selittää” 🙂 Mutta vaikka itelläkin on aika monta vuotta reeniä takana ja kaiken näköstä liikettä on tullu koitettua, niin kyllä silti joskus muakin tulee joku viisaampi neuvomaan ja opastamaan. Näistä on ollut monesti paljon hyötyä.

 3. Mika Said,

  Jake: joo toi on taas just sitä, että kun on jo valmentaja ja sit meet neuvomaan sitä niin että se valmennettava näkee sen. Se saa valmentajan näyttämään huonolta valmennettavan silmissä. Sitä ei tietenkään saa tehdä. Ehkä olisi ollut fiksumpaa jutella sen isän kanssa niin ettei se poika olisi ollut läsnä. En mäkään uskalla mennä neuvomaan salilla jos näen että valmentaja teetättää jotain ihan päin helvettiä koska siinä tosiaan vedetään herneet nenää, koska se valmentaja kokee tulleensa uhatuksi omassa työssään.

 4. Kokkonen Said,

  Näitä tulee salilla välillä vastaan. Jää ehkä hiukan suu pyöreänä katsomaan tilannetta että mitähän tässää tapahtuu. Mutta itsekkin olen saanut neuvoja esim maastavedosta kuin muistakin liikkeistä jos se menee väärin, enkä ota siitä itseeni jos joku neuvoo liikkeen tekniikan hiomista oikeaksi tai huomaa että missä meni väärin tehdessäni niin tietoa talteen. neuvot ja apu ovat tärkeitä tässä lajissa ettei paikat kipeydy.

 5. Joni Ikonen Said,

  Asia tekstiä!
  Mainittakoon lisäksi esim. urheiluvammoista kuntoutujat, joille on opastettu spesifiset liikkeet juuri tätä kuntoutumista ajatellen. Nämä liikkeet näyttävät usein sellaiselta räpellykseltä, että sivullista hirvittää. Muutaman kerran olen kysäissyt kaverilta ” miksi sä noin rimpuilet? “. Kaveri on kuntouttanut rintaa ja kieräjänkalvosinta.
  Sain samalla oppitunnin kyseisten alueiden kuntouttamiseen 😉

 6. Juha Said,

  Isoilla saleilla epäilemättä pyörii jos jonkinmoista hiihtäjää. Näiden huuhailijoiden edesottamuksia saa varmasti seurata välillä sydän kurkussa. Onneksi oman salin asiakaskunta koostuu suht pienestä vakiporukasta. Henki on hyvä ja jokainen tietää mitä tekee. Oma treenaaminenkin on mukavampaa, kun ympärillä ei pyöri sellaisia onnettomuusherkkiä yksilöitä.

 7. sam Said,

  Aivan samaa mieltä. Usein salilla tulee vastaan tämmöisiä persoonia, joka tekevät liikkeet aivan väärin ja saattavat vieläpä purnata kaverilleen, että miten liike tuntuu jossain muualla missä ei pitäisi. Tuohon väliin, kun menee ja kertoo miten liike oikeasti suoritetaan, saa joskus jopa kiitoksia vastaanotettavaksi, niin nuoremmilta kuin vanhemmiltakin. Itse otan ainakin neuvot auliisti vastaan ja uutta pitäisi aina kokeilla, mikäli vanha ei toimi. Järjen voi pitää mukana neuvojen noudattamisessa. Ei allekirjoittanutkaan ota kovin vakavasti henkilöltä neuvoja, joka näyttää spagetilta varsinkin, kun itsellä on jo jonkinverran kokoa ja tietoa, mutta aina toisen sanoja kannattaa miettiä.

 8. zeiso Said,

  Tuo jätkä tossa videolla on vetäny kyllä jotain piriä.. huhhu.. itee otan kaikki neuvot vastaan mitä kukaan uskaltaa tulla antamaan. Paljon vinkkejä ottanu gymlogeista mutta varmasti paljon parannettavaakin. Btw. Tuo siun vhh on kyllä aivan helmi. Paino tippuu lihavalla älyttömän nopsaa kun reenaa sen väh. Tunnin päiväs. Uskomattoman euforinen fiilis kokoajan.

 9. Albert Said,

  Itteäni on tultu kerran neuvomaan salilla ranskiksen suorittamisessa ja vulaa sain paljon paremman tuntuman! Itse olen joskus menny neuvomaan ja kertaakaa ei oo tullu vittua päin naamaa 😀 Jos näätte, että joku tekee ihan päin persettä, niin mene neuvomaan. Jos sinua tullaan neuvomaan, niin ota vinkistä vaari ja kokeile ainakin, vaikka oletkin maailman kovin ja kokenein pödäri. 😉

 10. Kettu Said,

  Itselläni on tuohon neuvomiseen kyllä aivan liian iso kynnys. Sitä ei vain pidä itseään tarpeeksi ansioituneena mennä muita neuvomaan, kun on itsekin täysin itseoppinut. Kerran pari olen kyllä uskaltautunut neuvomaan yksinäistä aloittelijaa, jonka selkä on ollut sellaisella mutkalla mavessa tai kyykyssä, että sen on näyttänyt jo todella vaaralliselta.

  Eniten ehkä näkee näitä tapauksia, jotka tekevät ylä- tai alataljaa siten, että se menee lähinnä hauikselle ja sitten siirrytään hauiskääntöön, joka menee lähinnä selälle 🙂

 11. Mika Said,

  zeiso: loistavaa! 😀

 12. pege Said,

  Ääri esimerkkinä sellane, et oon jopa menny kysymää neuvoo ja oli kiva ku joku auttaa! Annetaan hyvän kiertää :))

 13. joonas Said,

  Juu ite opiskeliana näen koulun salilla kaiken näköisiä liikkeitä, parhaita yleensä on ne jätkät jotka tekee joka päivä penkkiä samoilla painoilla ja olen näitä tyyppejä koittanut vähän opastaakkin, vaikkei itelläkään ole kuin 2 vuotta amatööri harjoittelua takana. Yleensä menee opastukset vähän kuuroille korville (sanovat että tällä tyylillä nousee parhaiten kun pitää jalat vetelänä ja olkapäät edessä) sit on tultu opastettua kattomaan gymlogeja ja yllättävästi sieltä osa on apua hakenutkin 😉

 14. weivi Said,

  Kaveri on crackin tuotetestaaja :DDD HYVIN POTKII!!!

 15. JIV Said,

  Täysin samaa mieltä. Onhan se kaikkien etu, että viereisessäkin laitteessa kaveri treenaa turvallisesti ja aina saa paremman vastakommentin, kun itse esittää asiansa fiksusti. Tuo videon tyyppi on kyllä tämän päivän varsinainen “Comedy relief” 😀

 16. jros Said,

  Tosiaan samaa mieltä. Vasta-alkajat ei välttämättä osaa vielä tehdä eroa siitä että sattuttaako joku liike kroppaa vai tuleeko ko tunne vain lihaksen rasituksesta.

  Mutta jos joku on niin “beyond the help” niin kun tämä yksi partyboy videolla niin pitää kyllä funtsata että säilyttääkö tämän huumoriarvon vain meneekö “keskeyttämään” hyvän shown 🙂

 17. Tuomas Said,

  “. Mutta kuten tossa jo aikasemmin sanoinkin, parempi mennä vähän niinkuin kiertäen mennä emsin uteliaana kysymään mitä kaveri oikeastaan tekee, kun että suoraan vaan pläjäytetään: “teet muuten ton liikkeen sit ihan päin vittua!””

  Juuri näin, ensimmäisellä tavalla eli sinun tyylilläsi päästään parhaaseen lopputulokseen. Itse olen käyttänyt samankaltaista tapaa kuin sinä käytätä, jos toiselle on jotain “huomautettavaa”. Minulle kerran tuli huippunaisvoimannostaja neuvomaan todella mukavasti, miten kannattaa tehdä joku liike. Jäi hyvä fiilis ja opin uutta. 🙂

 18. MasterKynis Said,

  On sitä joitain kertoja menty varsinkin kaupungin saleilla käydessä neuvomaan tekniikkaa, vaikka hauiskääntö selällä ja puolikkaalla liikeradalla onkin ihan loistava liike…
  Kerran itseasiassa broidis tuli neuvomaan mua, että miten saan dipit tehtyä paremmin ja kyllähän sainkin sitten liikkeeseen huomattavasti paremman tuntuman… 😛

 19. Mikko Said,

  Moi Mika. Aiheesta poiketen… Kun joulun jälkeen kirjoittelit tuostaa vhh dietistä, niin miten soveltaisit tuon rytmityksen syömiseen jos teet iltahukia ja käyt illalla vasta 22.30-24.00 salilla. Eli toi lounasko 2-3h ennen treeniä ja treenin jälkeen vain palkkari, iltapala ja sitten ZzZzz…?? Vai? Thx ja hyviä treenikertoja…

 20. bart Said,

  Yks nopee kysymys tähän että kauan suunnilleen alkaa mennä et lihakset alkaa surkastuu? Eli jos kuvitellaan noin 100kg mies on vaa sohval ja käy välil kaupas yms. Ja sali kokemuksia on noin pari vuotta?

 21. Eetu Said,

  Kyllä uskaltaa/kehtaa mennä neuvomaan ku on kattonu jokaisen gymlogin niin monta kertaa että muistaa ne ulkoa! 🙂

 22. hekari89 Said,

  Joo taisi olla hieman pihalla kyllä toi äijä. 😀 Kyllähän sitä salilla näkee kaikenlaisia räpeltäjiä jokka treenaa päin vittua! kyllä itsekkin, joku vuosi sitten tai joskus pari vuotta sitten niin tein varmaan ,jotain liikkeitä päin persettä, enkä kehittynyt mutta nykyään ymmärrän jo enemmä saleista ja liikkeistä ja osaan tehdä monipuolisemmin kaikkea ja tien vähän jo proteiineistäkin sun muista ja lisäravinteistakin en mää ennen tiennyt mistään mitään. oon mää nyt jo hieman kehittynyt, kun miettii itseään, joskus neljä vuotta sitten olin ihan luikku eikä mitään lihaksia.

 23. ponkala jarno Said,

  Tuo kaveri kyllä varasti koko shown

 24. Tuomo Said,

  Hieno postaus, Mika! Mites muuten olotila, onko lenssu jo paranemaan päin?

 25. Olavi Said,

  jos semmonen tyyppi tulis vastaan vihjaisisin että meneppä ja katso Team M&M Gymlogeista että miten liike tehdään niin että se tehoaa 😀

 26. Niko Said,

  Oma sali on pitkän historian omaava voimanostoseuran sali, jossa asiakaskunta on paljolti 50v ikästä ilmeisesti pitkästi 30 vuotta salitreeniä takana ja sitten tietty nuorempiakin löytyy kuten itse. Joka tapauksessa pari kertaa mennyt sitten sanomaan ihan ystävällisesti, että pitäiskö sun kokeilla tota selkä suorana, tai hallitummin tai kapeemmalla jalkojen leveydellä tai otteella tai ilman heijaria… mikä liike sit onkaa ollu kyseessä, esim taljasta, yks heppu veteli hirveel heijaril alataljata habaa jo “lämppäreissä” sit laitto viel vähän isommat painot ja siitähän tullu ku selkä treeni, no menin sit sanoo et voisi kokeilla liikettä tällee vähä eritavalla, et ottaa paremmin siihe hauikseen ja ei rasita sitä selkää. “NO KYL MÄ TIIÄN MITEN TÄTÄ TEHÄÄN OON TEHNY TÄTÄ 30 vuotta”… niin, no jätin sanomatta et ei oo ihmekkään et 30 vuoden aikana ei oo tullu mitää kehitystä 😀

 27. Hese Said,

  Itte kyselen aikas usein mitä teet, siis lähinnä noilta enempi treenanneilta, itellä kumminki takana vasta n. 3 vuotta aktiivitreeniä, eli kyselen sillä mielellä, että teen sitte iteki oikein.. Tosin pari kertaa on tullu semmonen vastaus että mee kotiin kasvamaan, ei täällä saa tollaset pullamössöt nykynuoret kysellä meiltä 30 vuotta treenanneilta mitään.. Kuitenkin noin 95 % vastauksista on asiallisia ja enemmän treenanneet ymmärtää sen, miks kysyn.. Ja jos taas mulle tullaan sanomaan jotain, että sun kannattaa tehä tää liike tällai eikä tällai, nii otan avoimin mielin ohjeen vastaan ja ainakin vähintään kokeilen, toimiiko se. Jos ei omalla kohdallani kyseinen muutos/ehdotus/opastus toimi, niin sitten teen niinkus ite parhaaksi näen.. Onko Mika sulle näin tapahtunut, ainakin joskus hamassa menneisyydessä..?

 28. Antti Said,

  Juurikin tänään salilla treenatessa vanhempi (selvästi paljon treenannut) herrasmies tuli neuvomaan minua salilla liiketekniikoissa ja opetti täysin uusia liikkeitä. Olen käynyt kuntosaleilla 5 vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta kun joku neuvoi. Siinä sivussa tuli sitten joristusa muutenkin treenaamisesta. Täytyi tätä ventovierasta ihan kädestä pitäen kiittää vielä treenin lopuksi, lisää tällaisia ihmisiä!

 29. Lady Said,

  Oon käynyt pari kertaa opastamassa näitä 15-16-kesäisiä oriin alkuja, joiden treenipaino-yritykset tuo mieleen Bull Mentulan ja tekniikka ensimmäistä kertaa jaloilleen nousevan vasikan. Tuossa iässä taitaa olla pahinta saada neuvoja naiselta, mut tuntuu pahalta pikkupoikien nikamien puolesta!

  Mika, onko noi Star Nutritionin tuotteet edullista skeidaa vai löytyykö laatua noin halvalla? Ovat ilmeisesti sponsoreitasi, mutta ihan rehellisesti? Kretiini ja beta-alaniini ovat halpoja Fastiin verrattuna, joten niiden ostoa mietin.

 30. Spaddu Said,

  Meidänkin salilla on yksi ohjaaja, joka tekee joitain liikkeitä ihan päin helvettiä, mutta ei siitä ole sille viittinyt sanoa kun sillä on aina joku valmennettava mukana. Ja tuntuisi aika tökeröltä huomauttaa asiasta kun tulee jossain käytävillä vastaan, että “hei, sulla on aika huono tekniikka tossa kyykyssä”

 31. ahnuld Said,

  Aiotaankohan amino-pro essentialin makukategoriaa laajentaa? Voisi olla ihan kiva uudistus, kun on muutenkin edullinen ja laadukas tuote. 🙂

 32. hostile Said,

  Varsinkin vanhukset vetelee vipareita ja ylätaljaa niin pahan näkösesti, että on joutunut pari kertaa sanomaan, että “älä nyt ittees tapa”.

  Näyttää siltä, että niiden selät katkee/menee sijoiltaan, kun vetävät niin väärin

 33. Aki Said,

  Onko mika itseäsi tullut kukaan neuvomaan tai antamaan vinkkejä näin huippu aikoinasi ?
  Ja kuka opetti kaikki niksit kun alotit saliharrastuksen ?

 34. Sandra Said,

  Meikäläisenkin salilla näkyy välillä sellaisia jotka on kuullut, että salilla kannattaa käydä, mutta ei olla ihan varmoja mitä siellä tekisi ja tietenkään ei voi kysyä keneltään, ne pyörii siellä jonkin aikaa ympyrää, menee 2min venyttelyalueelle ja lähtee meneen. Tai sitten on niitä jotka ajattelee, että jos tulee salille istumaan johonkin laitteeseen lehti kourassa, niin kroppa muokkaantuu :))

  Itse ainakin uskallan kysyä ja otan selvää asioista joita en tiedä. Esim. Mikan videoista olen saanut paljon hyödyllistä vinkkejä tai sitten kysyn toisilta treenaajilta, mielummin kysyn kun teen väärin.

  Suurinosa porukasta on kuitenkin ihan mukavia ja mäkin kysyin kerran maastavedosta salin isoimmalta lihaskimpulta 😉 tai joskus kun olin vaihtamassa ylä-taljaan tankoa joku mies tuli kysymään tarvitsenko apua sen vaihtamiseen. Apu kelpasi, kohteliasti kiitin ja molemmat jatkoi treenaamista iloisesti. Kukaan ei pelästynyt, suuttunut tai ollut häpeissään 🙂

  Niinkun sanoit, sekin riippuu miten asioista sanoo ja ehkä myös, että kuka sanoo..

 35. Torski Said,

  Tässä kanssa aika erikoinen liike :/
  http://www.riemurasia.net/video/Erikoinen-harjoitus/110127c11

 36. Mika Said,

  Mikko: no soveltaisin niin ,että söisin melkeinpä lähes kaikki safkat ennen treeniä ja sit palkkari ja nukkumaan. Ellei sit valveillaoloa tulisi vielä useampi tunti treenien jälkeen.

 37. Mika Said,

  bart: todella nopeasti. surkastuminen alkaa jo parissa viikossa.

 38. Mika Said,

  Tuomo: paranemaan päin, kiitos kysymästä. Vitun yskä vaan piinaa öisin. Kutittaa kurkkua niin että pakko nousta keskellä yötä ylös juomaan finnrexiniä tms.

 39. Mika Said,

  Lady: Ei ole skeidaa. Star Nutritionin tuotteet ovat itseasiassa äärimmäisen laadukkaita hintoihinsa nähden. itse käytän niitä ja suurin osa tutuistanikin. Kukaan ei ole näitä tuotteita haukkunut.

 40. Mika Said,

  ahnuld: laita palautetta tukulle joko fb:n tai tukun omien sivujen kautta.

 41. Mika Said,

  Aki: Ei nyt enää niin moni tule neuvomaan, mutta vinkkejä saatan kysäistä tutuiltani salilla. Silloin tällöin kyllä tulee vastaan uusiakin liikkeitä, joita sitten testailen. Aina on pidettävä mieli avoinna ja kokeiltava toimiiko itselläni ennen kuin antaa tuomion.

 42. Tomppa Said,

  Tuntuu olevan joillain treenaajilla pään sisässä joku ajatus että itse tekee kaiken oikein ja muita paremmin eikä kehitettävää olisi tietenkään. Kyllähän tuota jatkuvasti oppii uutta kun harrastus etenee. Alussa kun otti ihan ammattilaisen opastusta vastaan, niin sai paljon arvokasta tietoa, mutta välillä on päässyt jotkin jutut hieman unohtumaan.

 43. Iona Said,

  Tolla jantterilla ainaki satavarmasti palaa kaloreita. Itse ottasin enemmän kuin mieluusti neuvoja vastaan, Gymlogeilla lähin liikkeelle vuosi takaperin, niin että joku haju jo on, mutta oishan se kiva jos joku kattos onko oppi mennyt perille. Aika yllätyksenä on kyllä matkan varrella tullut, että pidemmän aikaa salilla treenaillut isäntä ei kyllä saa täysiä pisteitä tekniikoista. Itsehän toki arvostelee kun kyykkään kuulemma liian syvälle… ATG tai kotio, sanon minä ja isäntä katsoo tyhmänä perään. 🙂

 44. Mika Said,

  Iona: hahaa, atg, todellakin. 🙂

 45. Hesekiel Said,

  Kannattaa mennä vaan rohkeasti kysymään jos haluaa muilta treenivinkkejä. Ehkä eniten tietotaitoa saa salin isoimmilta körmyiltä, niiltä ainakin itse kysyin joilla uskoin homman olevan parhainten lapasessa. Vastaanotto on mielestäni ollut yllättävänkin avuliasta, niin ja toimiihan se homma toisinkinpäin et ittekin auttaa mielellään tarpeen tullen.

  Poikkeus vahvistaa säännön. Ehkä eniten kannattaa kiinnittää huomiota siihen milloin kyselee esim. jos joku on aloittamassa omaa sarjaa niin anna treenata rauhassa… kysellä voi myöhemminkin taukojen aikana.

  Kerran lähin ihmettelemään ihan kannustavassa hengessä kun kaveri oli kyykkytelineeseen latonu salilta lähes kaikki painot. Tässä oli ehkä mun osalta suurin virhe… äijä keskittyy täysillä kyykkytreeniin ja joku tulee kyselemään tyhmiä… =D
  Kaverilta leikkas proppu kiinni, kiroili hillittömästi ja huuti perään et pidä huolta omista asioista! Sitten rupes 20 ja 50 kg:n painot lentelemään pitkin seiniä. Siinä vaiheessa kun 20 kg:n kiekko kimpos seinän kautta melkein mun jalalle en enää kyselly mitä kuuluu… lähin juoksemalla pakoon ja samoin teki 2 muutakin tyyppiä. Ketään ei enää jäänyt salille. Juttelin myöhemmin näiden muiden kanssa ja ei ollut kuulemma eka kerta. Noh, tää oli ihan piristävä poikkeus muuten niin harmaaseen saliväkeen! =D

 46. peekoo Said,

  tässäkin kohtuu kova penkkisarja. http://www.youtube.com/watch?v=WDBP_xdzyxI

 47. Mika Said,

  peekoo: eristetään oikeeta rintalihasta… LOL!

 48. MissEllie Said,

  Minä ainakin henk.koht ottaisin mielelläni neuvoja vastaan jos puuhailisin omituisia.
  Minun ongelmani on ehkä se että jos olisi joku uusi liike tai joku juttu mitä tekisi mieli joltain kysästä että voisiko hiukka vinkata kuinka pitäs tehdä tai laite toimii tai jotain .. niin keneltä sitä uskaltaa kysäistä, jos ei ole kassaneitikään paikalla?
  Kohtuu uutena salikävijänä minulla on solmutilanne 😉
  – ei saa häiritä muita treenaajia varsinkaan kesken sarjojen, joka tietty ymmärrettävää.
  – kysy jos et tiedä, ok jos on siinä kassalla joku, mutta jos ei? Minun salilla käy aika sanoisinko vanhoja tekijöitä, niillä on luurit korvilla ja luulen että varmasti ovat keskittymässä juuri huippu suoritukseen enkä kehtaa vinkata neuvoa tai sitten on PT ja treenattava, ei kehtaa kysästä kun en ole asiakas.
  – sitten kun tänäpäivänä kaikki ovat vähintää PT kurssin käyneitä niin tarviisko olla nippu vitosia povessa että voisi maksaa vinkistä, jota he kuitenkin tekevät elääkseen?

  Eli siis suorastaa toivon että joku sanoisi jotain jos heiluisin kuin heinämies paikalla, kysymys “mihin tuo liike ottaa?” voisi olla aika hankala kun en minä ainakaan osaisi välttämättä vastata mihin se ottaa, vaan mihin sen pitäisi ottaa ja niissäkin lajit ovat siis sarjassamme selkä, jalat, olkapäät … 😀

  Rohkeasti vaan neuvomaan / vinkkaamaan !!!

 49. jossu Said,

  Tottakai sitä palautetta ottaa vastaan mielellään, kunhan se esitetään asiallisesti. Viime viikolla tein kyykkyä lisäpainolla väärin ja olisi varmaan käynyt tosi pahasti jos en olisi tajunnut lopettaa “ajoissa”. Jotkut salilla olleet kattelivat aika järkyttyneenä sitä mun ähellystä mutta ei valitettavasti kukaan tullut sanomaan että lopeta nyt perkeles ennenku on niskat poikki..
  Vääristä tekniikoista puheenollen, et osaisi Mika suorilta käsin sanoa että mikä vois olla vikana kun lat pull laitteessa, liike ei ota lihakseen vaan ranteen niveliin. On nääs muuten melkosen kivuliasta, kun sama homma joka kerta.

 50. Joppe Said,

  Kun kyseessä on itseä reilusti vanhempi mies,joka reenaa aivan päin vittua,kynnys mennä huomauttamaan on erittäin suuri. Varsinkin kun on kyseisen miehen kanssa morjestatuttuja. Vaikeaa tästä tekee se, että herra on entinen jalkapalloilija, joka tietää mitä tekee eikä varmasti ota kakskymppiseltä pojanklopilta neuvoja vastaan. Olen tyytynyt katsomaan sivusta kun mies antaa ylätaljalle ja selälleen kyytiä huvittavan näköisellä räpiköinnillä …

Add A Comment