Mika Nyyssölä

– giant killer –

May-14-2017

Poseeraus on taitolaji

Moro!

Kehonrakennus on suurta illuusiota. Ei tarvitse olla iso lavalla, riittää, että näytät siltä. Poseeraus tuleekin tässä hyvin merkittäväksi osa-alueeksi. Poseeraus on pitkälti taitolaji, joka vain kovalla harjoittelulla voidaan masteroida täydelliseksi. Luonnollisesti pitää olla geneettiset edellytykset poseeraamiseen, kuten nyt vaikka laulaminen tai säveltäminen. Pitää olla lahjoja siihen, jota sitten harjoittelulla viilataan kerta toisensa jälkeen paremmaksi.

Minusta ei koskaan voisi tulla huipputason koripalloilijaa, koska olen lyhyt. Tämä pitäisi aina muistaa, kun mietitään missä lajissa kilpaillaan. Valitettavan paljon näkee niitä tapauksia, joilla ei yksinkertaisesti pitäisi olla mitään asiaa kehonrakennuslavoille tai kisaamaan fitnesslajeissa. Omat rajoitteet pitäisi tunnistaa, tai sitten tulee näitä “yliampuvia Idols ohjelman koelaulutapauksia”, joissa luullaan harhaisesti olevansa hyviä vaikka ollaankin toivottoman huonoja eikä edes itse ymmärretä sitä. Eletään ikään kuin jossain harhaisessa mielikuvitusmaailmassa, jossa minäkuva on aivan jotain muuta todellisuuteen verrattuna.

Kun sitten ollaan lähtökohtaisesti lahjakkaita ja omataan edellytykset johonkin lajiin, mikään ei suoranaisesti estä menestymistä. Kova työ palkitaan hyvin usein ja sellaisia tarinoita on lukuisia. Jopa hieman altavastaajanakin voidaan kompensoida monesti joitain pieniä heikkouksia taktisilla ratkaisuilla ja menestytään kaikesta huolimatta. Itsellänikin on tällainen tilanne aikanaan ollut, missä periaatteessa kilpaillessani “väärässä” painoluokassa voitin vain siksi, että esiinnyin riittävän vakuuttavasti ja tasaisesti. Oslon GP:ssä kisasin siis -80kg sarjassa vaikka painoin vain hieman yli 70 kiloa. Siinä oli muutamilla kisaajilla se 10 kiloa etumatkaa mutta onnekseni itse poseerasin hyvin ja ennakkosuosikit eivät. Näin se 10 kilon etumatka ei ollutkaan niin kova ja alipainoisena pytyin voittamaan.

Oikeastaan sama tilanne oli Madridin kisassa ACE:n overallissa, jossa vein 85 ja 90 kilon sarjalaiset pisteillä, sillä taktikoin itseni 78 kilon kisapainosta yli 82 kiloiseksi overalliin. Vaikka yli 4 kilon nestepaine lihaksissa ajautui aivan hieman iholle, se ei haitannut, sillä tuo paine ja muuten lihaskivisyys riitti nostamaan minut 4. sijalle overallissa.

Tässä muuten trowback 2015 overall-kisa Arnoldista, jos on sattunut menemään ohi tuo kisa.

Minä vasemmalla, keskellä raskaan sarjan voittaja Velicho ja oikealla -85kg voittaja Josep Merino.

Aina kysytään, että paljon oli paino kisassa ja usein on sitten näitä ilkeämielisiä tyyppejä, jotka tuijottaa tuota painoa suurennuslasilla ja sen pohjalta tekee päätelmiä ollaanko saatu kehitystä aikaseksi edellisistä kisoista. No, tähän voidaan tosiaan todeta, ettei sillä painolla ole mitään merkitystä vaan sillä miltä näytetään lavalla. Paino voi yhtenä vuonna olla 79 kiloa ja toisena vuonna 78 kiloa ja siltikin jälkimmäisessä kisassa saatetaan olla hullun paljon isomman näköisiä verrattuna siihen edelliseen vuoteen, jossa paino oli kilon enemmän. Nesteet, rasvaprosentti ja lihaspaine vaikuttaa todella paljon ulkonäköön, ei suinkaan se puntaripaino kerro mitään.

Itselläkin tosiaan torstain puntarilla oli paino 77,9 kiloa ja sunnuntain kisassa +82kg. Ei siinä mitään lihasmassaa oltu saatu muutamassa päivässä vaan tuossa oltiin tankattu glykogeenia lihakseen, joka samalla toi nestettä lähes kolminkertaisen määrän (1g glykogeenia sitoo noin 2,7g vettä elimistöön). Toki tuon veden on hyvä olla lihaksessa. 😀

Tämän hetken kunto on suhteellisen siisti. En ole päästänyt kroppaa muutamaan vuoteen pullahtamaan. Pidän siitä, että näen suhteellisen helposti, jos saan jotain kehitystä aikaseksi. Jos olisin bulkkimassoissa, ei sitä kehitystä näkisi. Myös dieetille siirtyminen olisi hankalampaa, koska lähtötilanne vaatisi jo itsessään toimenpiteitä.

Että tällaista throbackia ja muisteloita. Hei, tänään on sitten ihan vika hetki käydä poistamassa tuo Octane -tarjous! Klikkaa kuvaa alla ja pääset suoraan diiliin käsiksi!

Äläkä unohda, että saat vielä ilmaisen toimituksen kaikkiin tilauksiin!

Posted under Uncategorized

Add A Comment