Mika Nyyssölä

– giant killer –

Sep-11-2017

Nykytrendi – Negaaminen

Moikka!

Lueskelin pakkista eilen illalla ja silmiini tarttui keskustelu, kuinka PT Jooel Vatanen oli ajettu pois omasta keskusteluketjusta negatiivisilla ja hyökkäävillä kommeteilla. Mike tästä tietysti oli kovin pahoillaan ja totesi, että tällainen negatiivinen konsensus loppupeleissä ajaa kaikki “julkkikset” ja näkyvät persoonat bodygenren foorumista pois.

Mike:

No saatiinpa Vatanen sitten savustettua ulos, onneksi olkoon kaikille negaajille. Joko nyt ymmärrettäis se mitä olen monasti sanonut, negatiivinen ilmapiiri tappaa kisaajien innon kirjoittaa. Ja tähän joku *itun neropatti tulee sanomaan “eikö täällä saa antaa kritiikkiä”. Sinä idiootti joka niin meinaat sanoa, ota se pää sieltä *ersereiästä *ittuun ja katso, heureka, pelkkää negaa täällä kirjoitetaankin, joten saa.

Jooelin elämää oltiin ruodittu kovalla kädellä. Hänen tatuointejaan kritisoitiin, paidatta lomareissulla käyskentelyään kaupassa arvosteltiin, hastag kirjoituksia somessa ruodittiin jne. Yleisesti lähinnä massiivisen negatiivinen kommentointi aiheutti sen, että Jooel totesi poistuvansa takavasemmalle foorumilta. Pakkiksella ei juurikaan enää kukaan lajissa kilpaileva enää kommentoi omiin ketjuihinsa juurikin tuon hyvin negatiivissävytteisen ilmapiirin takia. Niemen Matiaskin varoitti juuri omassa ketjussaan tästä, että jos negatiivisuus hänen ketjussaan jatkuu, ei häntäkään tulla siellä enää näkemään.

Aikanaan Mentulan Jarin ketju jouduttiin sulkemaan hyvin negatiivisten kommenttien vuoksi. Jerry Ossi pyysi sulkemaan omansa myös, jottei samaan tilaan jouduttaisi. Itse olen saanut oman osuuteni tuolla ja negatiivisuutta on myös minunkin ketjussani ollut, mutta toistaiseksi siellä vielä ollaan. Miken kanssa ollaan kuitenkin yhä niin hyvissä väleissä, että koen tavallaan olevani osa pakkista sen valtavan pitkässä historiassa, etten tohdi sieltä poistua. 2005 aloin siellä kirjoittelemaan ja vastailemaan kysymyksiin, joten mua ei saa negaamisella savustettua ulos.

Enihow, hyvin hyvin harmillista, että ylipäätään keskitytään aina haukkumiseen, ilkeämieliseen kritisointiin ja negaamiseen. Sellaisella ei koskaan saavuteta mitään. JA ihmettelen suuresti mitä yleisesti edes haetaan, kun arvostellaan niin voimakkaasti aina muita? Kohotetaanko siinä vain sitä omaa ylemmyyden tunnetta vai tuntuuko siltä, että ollaan kommentoinnin jälkeen parempia ihmisiä?

Julkisuuden henkilön on kestettävä kritiikkiä

Tämä on ihan hevon huttua, jos saan sanoa. Ensinnäkin kritiikki ei ole vittuilua ja haukkumista ja turhaa arvostelua. Asiallinen kritiikki on sellaista missä perustellaan samalla oma kanta ja ehkä yritetään vielä positiivisuuden kautta löytämään joku vaihtoehtoratkaisu. Asiaton kritiikki on aina ahdasmielistä ilkeilyä ja pahansuopaa arvostelemista, jolle ei mielestäni ole sijaa keskusteluissa.

Miksi julkisuuden henkilön pitäisi olla jotenkin immuuni arvostelulle? Jokainen meistä on ihminen loppujen lopuksi jolla on tunteet ja psyyke. Ei julkkis ole mikään tunteeton robotti, joka ottaa vain vastaan ja kommentoi asiallisesti takaisin: “Kiitos palautteestasi, yritämme kehittää palveluamme parempaan suuntaan”.

Et vain kestä kritiikkiä, olet herkkänahkainen

Ehkä joku oikeasti onkin herkkänahkainen eikä kestä arvostelemista. Miksi näkyvillä olevan ihmisen pitäisi vain ottaa vastaan kaikki arvostelu eikä puolustauminen ole edes vaihtoehto, koska silloinhan kritiikki “meni tunteisiin”. Harva negaaja ymmärtää edes miltä tuntuu olla jatkuvan arvostelun alla. Nämä arvostelijat itse ovat anonyymejä eivätkä kommentoi edes omalla nimellään.On kauhean vaikea tällaisen ihmisen tajuta, miltä se tuntuu, kun saa jatkuvasti kaikesta tekemisestään arvostelua, haukkumisia, kritiikkiä jne. Spekuloidaan, valehdellaan jopa ja keksitään tarinoita kustakin henkilöstä. Ei siinä tarvitse edes olla herkkänahkainen, kun tulee fiilis, että en halua kiduttaa itseäni ja lähden mieluummin pois moisesta ilmapiiristä.

Negaaminen on niin yleistä nykypäivänä sosiaalisen median keskuudessa. Anonymiteettiys on iso tekijä tässä. Ilman anonymiteettiä ei varmasti haukuttaisi ihmisiä niin paljon, mitä tällä hetkellä tuolla tapahtuu. Jos kysyttäisiin nyt arvostelun kohteeksi joutuneilta, vaikka Jooelilta, Mikeltä, Matiakselta jne, saavatko he vastaavia kommentteja kasvotusten todellisessa elämässään, voin vaikka vannoa, ettei yksikään heistä ole koskaan saanut keneltäkään vastaavanlaista palautetta. Ja ihan ymmärrettävää, ettei sellaista tapahdu. Syy-seuraussuhde on sellainen tekijä, että todellisessa elämässä tapahtuu syyn kautta aina välitön seuraus ja sellaisen oppii kyllä tyhmäkin. Eli harvoin kukaan tulee toiselle ilman mitään syytä sanomaan mielipiteensä toisesta, koska siinä on aina mahdollisuus tälle seuraukselle. Netissä taas anonyymi hyvin harvoin saa maistaa tätä seurausta ja tämä luokin hyvin epäreilun tilanteen näille ihmisille, jotka kirjoittelevat omilla nimillään ja ovat niitä julkisuuden henkilöitä.

Toki joskus pahakin saa palkkansa, kuten tämä tyyppi, joka lähetteli Mikelle pyllyreikänsä kuvia ja häiriköi pitkän aikaa Mikeä. Mies oli huolimaton somessa ja hänen henkilötiedot sekä edustamansa ammatti tuli selville. Työnantajalle ilmoitus tekemisistään ja taisi mies lopulta saada potkut koska työ jota mies edusti ei hyväksynyt moista käytöstä edes vapaa-ajalla. Aivan oikein, sanon minä. Tulee varmasti vielä se nollatoleranssi ja viranomaiset eivät katso läpi nettikiusaamista. IP osoitteista saadaan selville myös anonyymien oikeat henkilötiedot ja sen jälkeen omista tekemistään ja kirjoitteluista tulee ottaa vastuu.

***

Sitten iloisempiin asioihin. 

Ollaan jälleen siinä hetkessä, että julkistetaan Giant Killer -kisan voittaja. Tällä kertaa onnellinen voittaja on nimimerkki:

kvlt tilausnumerolla: #F0849824

kvlt saa siis yli 100€ arvoisen Giant Killer paketin itselleen, joka tarkoittaa hupparia, t-paitaa sekä treeniopasta. kvlt laittelee nyt minulle mailiin (mika (at) nyyssola.fi) yhteystietojaan sekä minkä koon haluaa hupparista ja t-paidasta. Lähetän sitten tuotepaketin postissa tulemaan. Yeah beibe, mahtavaa!! Kiitos jälleen kaikille osallistujille.

***

Tsekkaa syyskuun tarjoukset alla olevasta kuvalinkistä!

Esim

 • Protein soda on -35% alennuksessa! Nam!! 12 x pack vain 14,90
 • Mutantin BCAA 9.7 Nyt 2 yhden hinnalla 29,90€
 • 3 x PS Isolate – Pro Suppsin 100% puhdasta, äärimmäisen korkealaatuista heraproteiini-isolaattia. Nyt 3 kahden hinnalla! 89,80€
 • Only One Advanced+ – Star Nutritionin ravintolisä, joka täydentää ruokavalion tärkeillä vitamiineilla, mineraaleilla ja antioksidanteilla! 2 yhden hinnalla! 12,90€
 • Scitec Nutritionin Ami-NO Xpress on laadukas Intra-Workout. 2 yhden hinnalla. 34,90€

Myös ilmainen toimitus tällä viikolla!!

Posted under Uncategorized
 1. TP Said,

  Hyvää tekstiä, jälleen kerran.
  Ihminen se on julkisuudenki henkilökin, eikä mikään tuote tai palvelu mitä voi arvostella ilman henkilöistyvää mielipahaa. Jos ei osaa aikuismaisen asiallisesti ja kehittävästi ilmaista erimielisyyttä, niin parempi lopettaa julkkiksen seuraaminen ja hänestä lukeminen. Naurettavinta siinä vielä on se että arvostellaan henkilöä ketä ei oikeasti etes tunne… lukeminen ja videot ei kerro kaikkea henkilöstä.

  Vanha toimiva ajattelumalli: jos ei oo mitään järkevää sanottavaa nii on parempi pitää turpa kiinni.

  BTW, niin selkeetä Mika sun “artikkelit” että tarviiko paljonki pyöritellä ennen julkaisua vai tuleeko jo aika suoraan?

 2. Mika Said,

  TP: Suoraan tulee. Onhan tässä jo elämänkertakin julkaistu plus yli 11 vuotta blogia kirjoiteltu. 😀

 3. JP Said,

  Morjes, sellanen kysymys, että suositko mieluummin tyyliä nostaa esim. sarjan 4×10 kaikki samoilla painoilla ja kun tulee sarja täyteen puhtaasti niin lisätään rautaa tankoon? Mitä hyötyjä/eroja tällä on siihen jos valitaan heti alkuun raudat millä tulee juuri 10 toistoa ja vähennetään painoja sarjojen edetessä? Ekassa tyylissähän parissa ekassa sarjassa jää jokunen toisto “varastoon” jos tarkotus viimisessä sarjassa saada tuo tiukka 10 toistoa?

 4. Mika Said,

  JP: Molempia tyylejä kannattaa testata ja katsoa ihan miten lihas reagoi kumpaiseenkin. Vaihtelua tietenkin treeneihin mutta itse tykkää esim superseteissä lisätä joko molempiin liikkeisiin painoa per sarja tai sitten vain toiseen. Joskus taas mennään yhdellä ja samalla painolla koko maratooni jossain liikkeessä. Esim. Tehtiin Karin kanssa viparit olkapäille 12 kilon kässäreillä vuorotellen 1-20-1, yhden toiston korotuksilla aina per sarja, kunnes päästiin 20 toistoon. Sieltä sitten takaisin ykköseen vähentäen aina 1 toisto per sarja. 400 toistoa tuli siinä liikkeessä toistoja kaiken kaikkiaan ja painot pysyivät koko ajan samana.

 5. JP Said,

  Kiitos vastauksesta. Kysyisin vielä treenijaoista. Treenijakoja on eri variaatioita, vaikka kuinka paljon, mutta millaisen treenijaon olet itse kokenut parhaaksi itsellesi?

 6. Mika Said,

  JP: Itse suosin mahdollisimman isoa treenijakoa. 5-jakoinen ja siitä ylöspäin.

 7. Niko Said,

  Vanha teksti, mutta tulipa luettua pitkästä aikaa sun blogia (yritän vähentää netissä roikkumista :p) ja hyvän tekstin sait aikaseen.

  Tuossa kun kerroit pakkiksella jonkun kysäisseen eikö kritiikkiä saa antaa sanoisin että aina saa antaa ja luulen että kritiikki on jopa hyväksi välillä siis kun se on rakentavassa muodossa. Nälviminen ja syyttely ei ole kritiikkiä, ainakaan hyvää sellaista eikä varmaan kenenkään eduksi.

  Rakentava kritiikki on nimensä mukaisesti rakentavaa jota voi antaa kun siihen on aihetta tai haluaa ilmaista mielipiteensä, mutta ei siihen kuulu solvaaminen ym. piip ruma tatuointi ei esim. ole rakentavaa palautetta, saati syytökset jonkun aineen käytöstä, tai että väittää ettei joku ole natu.

  Kauheasti ihmiset jaksavat valittaa asioista ja yleensä kritiikki kohdistuu asian sijasta henkilöön eli ruvetaan arvostelemaan/haukkumaan henkilöä vaikka ulkonäöllisesti, ei tietenkään aina tarvitse pitää jstk henkilöstä tai olla samaa mieltä, mutta eikö voi vaan olla välittämättä, tarvitseeko sitä heti lähteä polkemaan toisia maahan?

  Paljon aikanaan foorumeita seurannut, pakkiksellakin oli paljon mukavia lepposia aiheita jossa luki paljon erilaisten ihmisten näkemyksiä ja sai treeni vinkkejä mutta joka foorumilla on sitten myös se toinen ääripää ihan ku irl, ja kun lukee kommentteja tietyissä medioissa tai foorumeilla herää kysmys miksi ihmiset ovat niin ilkeitä mitä kommenteissa välillä saa lukea? En vain käsitä, mutta onneksi on paljon myös rakentavaa palautetta ja ihmisiä jotka arvostavat.

  Hyvää syksyä Mikalle!

 8. Mika Said,

  Niko: Näinpä. Kai tuo sosiaalisen median antama anonymiteetti on tavallaan luonut sen tilanteen, että kaikkia voi haukkua niin helposti eikä joudu vastuuseen tekemisistään. Ja voihan ihan pelkkä tylsyyskin tehdä sen, että kun ei muutakaan tekemistä ole, haukutaan ja kiusataan toisia?

  Hyvää syksyä sinullekin, Niko.

 9. Jepa Said,

  Koin pienen piston lukiessani tekstiä. Itse kun en ole omalla nimellä somessa esillä, niin ei pahemmin ole ajatellut asiaa noin. Olen pikemminkin ajatellut, et siihen tottuu ja sellanen nega ei tunnu pahalta vähän ajan päästä. Mut jos jooel lähti menee, nii kai se tuntuu oikeesti pahalta jatkuva nega.

  Itse olen luullut et asioista kannataa sanoa, mut eipä kannata joka asiasta sanoa julkisuuden henkilölle. Vaikkakaan ei olisi mitään yli negaa. Itse en ole tykännyt oikeen somessa kirjoitella edes nimimerkillä, kun silloinenkin arvostelu/ toisen mielipide tuntuu pahalta. Olen ajatellut et se olen pitkälti minä joka herkistelen. Mut kaiketi se kaikilla tuntuu pahalta arvostelu/mielipide niistä ketkä omalla nimellä netissä kirjottelee.

  Toivon mikalle kaikkea hyvää ja stealpannujen riemukasta soittamista. Olin itsekin karjaalla koulussa. 🙂

  Ps oli kyllä todella hyvä teksti Mikalta. Sellanen mikä avasi asiaa paremin kuin ennnen asiasta lukemani jutut ! 🙂

 10. Dyyd Said,

  Ja ei oikeen kukaan ymmärrä mitä vahinkoa negaaminen voi saada toisessa aikaan.
  Ainoastaan ne ketkä on joutunut kokee sen kiusatuksi tulemisen helvetin voi ymmärtää.

  Tähän pitäisi puuttua isolla kädellä valtion paremmin ja tuoda asia riittävällä tavalla selväksi,
  Että monet kiusatuksi tulleet ovat tehneet …… tiedätte kyllä mitä 🙁

  zidane sanoi hyvin haastattelussa, että ilkeästi sanovat ihmiset sietäisi saada rangaistuksen.

 11. Mika Said,

  Jepa: Kiitos, että tulit kommentoimaan!

Add A Comment