Mika Nyyssölä

– giant killer –

May-7-2017

Kroppa ja tukka kuntoon! Namidiilejä!

Tervehdys!

Se on sitten sunnuntai ja huomenna on uusi viikko uusilla kujeilla. Pistetään tähän bloggaukseen vähän tarjouksia kuumottelemaan ja pohdiskellaan treenaamiseen liittyviä faktoja.

Meikäläisen kotisali nykyään on Vantaalla Myyrmäessä sijaitseva Myyrin Kuntokeskus. Juuri nyt siellä on mojova kesätarjous hintaan 100€/3kk. Suosittelen tutustumaan saliin. Se on just hyvä, perus HC sali. Ei mitään fänsipäntsiä tai muuta ylihienoa pimpelipom höpsötystä. Perus raaka sali, hyvillä laitteilla. BOOM!

Toinen oivallinen diili on kaikille kundeille, jotka seuraavat blogiani. Nimittäin järjestin teille kymmenen pinnaa alennusta hiustenleikkauksesta, jos käyttä Vilmalla pistämässä harjakset kondikseen. Varauksen yhteydessä mainitse “NYYSSIS” niin loppusummasta tipahtaa 10% pois. Eiks olekin siistiä? Diili voimassa kesäkuun loppuun asti!

Ja oletko vielä testannut tuota Protsku Sodaa? Uuh mama, se on hyvää. Lavat irtoaa -25% alella, kun klikkaa kuvaa alla!

***

Tänään aamupäivällä selkäjumppendaalit vuorossa Myyrin Lihatehtaassa. Vaimo katsoi ruoska kädessä, että tein riittävän kovaa treeniä selälle. Hänen mielestään selkä ei ole vielä tarpeeksi kova ja sen vuoksi sinne on puskettava paljon treeniä. Kyllä tuossa mentiin aika lujaa ja tällä hetkellä homma kieltämättä jo tuntuu siellä selän puolella. Voi minua parkaa huomenna, kun DOMSsit iskee kunnolla.

Piti siinä lomassa pullistellakin, vaikka vaimon mielestä pelasin vain aikaa…

Selkäjumppaa ja pullistelua. 💥👍 #posing #back #boom #dyyd #bodybuilding #bodaus #myyrinkuntokeskus

A post shared by Mika Nyyssölä (@nyyssis) on

Lihasten kasvamiseen tuntuu olevan yhtä monta mielipidettä, kuin on treenaajaakin. Minun mielestäni puhtaaseen lihaskasvuun tavoitteleva treenaaminen on muutamien faktojen summa. Olen tästä kirjassanikin paljon puhunut ja puhun yhä, kun se jostain syystä tuppaa monilla unohtumaan.

Yksinkertaisimmillaan koko homman kiteyttää tämä lause:

Jokainen treeni tulisi mennä sillä kaavalla, että pyritään tuottamaan kova pumppi lihakseen ja siitä eteenpäin ajamaan lihas kovilla sarjoilla maitohapoille kerta toisensa jälkeen.

  1. Kova pumppi
  2. Ajetaan lihas maitohapoille

Luonnollisesti kovaan pumppiin tarvitaan paljon sarjoja, toistoja ja mieluiten riittävän kova vastus. Pelkällä staattisella pidolla ja minimalistisella liikeradalla ei saavuteta isoja lihaksia. Et pysty kasvattamaan lihaksille massaa vain lihasta jännittämällä. Siihen tarvitaan vastusta, painoja, sarjoja ja paljon toistoja.

Mennäkö sitten voimalla vai volyymilla?

Muista, että pelkästään voimaharjoittelutyylisellä treenaamisella ei kasvateta optimaalisesti lihasmassaa. Toki lihas kasvaa voimaharjittelullakin, mutta nyt keskustelemme bodaustyylisestä treenaamisesta, jonka tavoitteena on puhdas lihaskasvu. Kehonrakentajalle voiman kehittyminen ei välttämättä ole hyvä asia. Sillä mitä vahvempi kehonrakentaja, sitä enemmän täytyy miettiä ratkaisuja, joilla vältettäisiin isot sarjapainot ja niiden myötä kasvava loukkaantumisriski. Periaatteessa mitä pienemmällä painolla saat aikaseksi hypertrofiaa, sen parempi.

Monipuolisuus on avainsana

Olen treenioppaaseeni karkeasti jakanut treenaamisen voima- ja volyymityyliseen harjoitteluun. Voimatyylisellä treenaamisella on omat puolensa, sillä et voi loputtomiin painaa menemään volyymilla. Välillä on hyvä sekoittaa pakkaa ja tehdä lyhyempiä sarjoja isommilla  painoilla ja pidemmillä tauoilla. Kun sekoitetaan sopivasti niin voimaa kuin volyymia luodaan samalla erittäin monipuolisia syklejä ja näin kroppa ei pääse adaptoitumaan liikaa tietyntyyppiseen treenityyliin.

Kuulostan varmasti rikkinäiseltä levysoittimelta, kun jaksan aina toitottaa näitä samoja yhtälöitä. Jälleen tullaan treenin ohella siihen tilanteeseen, että on pakko mainita miten tärkeää on kovan treenin tueksi saada riittävä ruokavalio. Riittävä siinä suhteessa, että ravinnossa on päivän kokonaiskaloreiden osalta tarpeeksi ruokaa. Plussakaloreilla olisi pääasiallisesti optimaalisinta olla, jos lihaskasvua halajaa. Miinuskaloreilla poltetaan rasvaa ja vaikka silloinkin on mahdollista esim kasvattaa lihasta, ei se loppuviimein kuitenkaan ole yhtä optimaalista kuin plussilla oleminen.

Ja sitten se lepo. Miten tärkeää se sitten on? Sanotaan näin, että stressi, epätasainen yöuni tai univaje ei ainakaan optimoi lihaskasvua. Kun yhtälöön useimmiten lisätään vielä huonot ruokatottumukset, on ihan turha hikoilla salilla ja toivoa tuloksia.

Kokonaisuus kuntoon ja homma pelittää. Sen lisäksi voidaan jo sitten lähteä miettimään lisäravinteita ja miten niillä voidaan vaikuttaa jo toimivaan yhtälöön. Mutta se on sitten jo toinen tarina. 😀

Posted under Uncategorized
  1. sopotti Said,

    Nämä tarinat pitää motivaatiota yllä mukavasti, tekee mieli heti ampaista salille kun lukee näitä 😆

Add A Comment