Mika Nyyssölä

– giant killer –

Mar-26-2018

Jalkatreeneissä loukkaantuminen – Katso video!

Moikkamoi!

Valitettavasti on kerrottava ikäviä uutisia, sillä tän aamun jumpissa sattui loukkaantuminen. Jalkaprässissä pohje repesi jokseenkin ilkeästi ja nyt en pysty suoraan sanottuna kävelemään ollenkaan. Könkkään kuin lonkkavammainen, sillä nilkka ei taivu laisinkaan, tai siis taipuuhan se, jos taivuttaa, mutta kipu on helvetinmoinen.

Isomman pohjelihaksen (gastrocnemius) alla repesi jokin pienempi lihas, epäilen soleus -lihasta.

Olin kaiken lisäksi kuvaamassa uusinta Go Nyyssis! -jaksoa, jossa etureidet otettiin hevisti pienellä volyymin poikasella höystettynä. Eknsimmäinen liike pari oli  jalkaprässi sekä reiden ojennukset. Homma sujui aivan hyvin eikä mitään viitteitä tullut pohkeelta, että siellä olisi ollut jotain kireyttä havaittavissa. Mitään varoitusta ei tullut. Itseasiassa vasemman reiden ulkosivussa tuntui pientä vihlomista prässisarjojen aikana, kun nousin isompaan malmiin. Keskityin aika lailla siihen tuntumaan ja tein rauhalliseslla tahdilla toistot. Pohje ei vaan jostain syystä tykännyt siitä venytyksestä mitä syntyi viedessäni kelkkaa alas. Paino ei tuntunut lainkaan isolta ja voimaa tuntui olevan kivasti reisissä. Fiilis siis treenin aikana vallan mainio.

Vammat vaan ovat kauhean inhottavia. Nyt tiedän, että pohkeen kuntouttamiseen menee tovi ja se luonnollisesti estää prässit ja hackit. Reiden koukistuksia ja ojennuksia pystyy varmaankin tekemään suht pian, mutta ongelma on tuo nilkan taivuttaminen ja se veto mikä syntyy pohkeeseen. Sen osalta pitää olla varovainen ja antaa vamman parantua.

Luojan kiitos vamma ei ollut niinkään ulkoinen, eli se ei muuttanut esim pohkeen muotoa tai että pohkeeseen olisi syntynyt joku kuoppa tms. Vamma tuli hieman alempaan kohtaan ja häiritsee pääasiallisesti nilkan taivuttamista ja sen vuoksi myös kävelemistä.

Tässä uusin Go Nyyssis! -jakso, jossa sitten tuo vammakin tapahtuu. Pistin pikakelauksena koko jakson, koska treenit jäi kesken eikä kauheesti nyt huvittanut sen enempää sitä avata kenellekään, koska hommahan siis lyötiin poikki pohkeen sanottua sopparinsa irti.

Go Nyyssis! E19 – Etureidet FAIL! Pohjelihas repeää

Ennen treeniä:

Treenin aikana oli intrassa:

Videossa vilahteli myös:Sitten iloisiin uutisiin, eli Monsteridiilin yhteydessä järjestetyn kisan voittajan julistus!!

Voittaja on tällä kertaa, tattada daaaa:

 • Master-Bastard: Said, Dyyd! Tilausnumero: F1485804 ja koko L

Onneksi olkoon Master-Bastard! Pistähän mulle mailia (mika@nyyssola.fi) ja kerro oikea nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, niin pistän postissa sulle omistuskirjoituksella kirjan ja L-koon t-paidan. Kiitos kaikille osallistumisesta ja pistetään jälleen ensi kerralla uutta skabaa pystyyn. Kiitoooos!Herkut ja makeiset tukulta

Fitnesstukulla on nyt hyviä tarjouksia makeisten, suklaiden ja muiden naposteltavien osalta. Siellä on paljon sellaisia herkkuja, jotka itseasiassa ovat todella hyvän makuisia ja voit syödä näitä jopa dieetillä. Itse olen ostellut erinäisiä suklaita ja suklaapalleroita hieman ajatellen korvatakseni oikeat makeiset. Yllättävän hyviä nuo naposteltavia tuolla on valikoimassa.

Tsekkaa valikoimaa klikkaamalla kuvaa alla:

Posted under Uncategorized
 1. Läge Said,

  Offtopicina pitää mainita, että tuli luettua sun kirja, täytyy sanoa että oli harvinaisen viihdyttävä ja helppo lukuinen kirja että pointsit siitä. 🙂

  Ootko miettinyt että kirjoittaisit vielä lisää kirjoja?

  Tsemppiä paranteluun!

 2. Tuomas Said,

  Näytti niin kuin olis peroneus longus napsahtanu (pitkä pohjeluulihas). Toki se on pohkeen ulkosyrjällä.

  Tsemppiä toipumiseen!

 3. Kimmo K Said,

  Pikaista paranemista Mika!!!

 4. Mika Said,

  Läge: Kiva kuulla tämä! Kyllä tässä on kaikenlaista mietinnässä… 🙂

 5. Mika Said,

  Kimmo K: Kiitos

 6. hesekiel Said,

  Todella harmillinen juttu. Kuinka olet viime vuosina panostamaan kehonhuoltoon tai onko siinä radikaalia muutosta kuin mitä teit esim. 10-20 vuotta sitten?

  Itse täytin tässä 40w, niin pelkästään jo kunnioituksesta ikääni kohtaan olen varmuuden vuoksi panostanut yhä enemmän kehonhuoltoon. Aikaa menee vain paljon, joten toivottavasti siitä on ollut jotain hyötyäkin. Nivelien kolotukset ja pikkuvammat ovat kuitenkin yleistyneet vuosien mittaan.

 7. Mika Said,

  Hesekiel: panostan ihan yhtä vähän kuin ennen. Lämppään normaalisti aina kunnolla itse liikkeessä ja hyvin olen välttynyt vuosien ajan miltään loukkaantumisilta. Tuskin olis tämä pohje sen kummemmin säästynyt vaikka olisin miten verrytellyt ennen treeniä. Kyllä tuossa vaiheessa jumppaa on jo lihakset lämpimät.

 8. hesekiel Said,

  Tosiaan nuo sun lämppäsarjat on niin pitkiä, että saat niillä varmasti lihakset lämpimiksi. Toivotaan pikaista paranemista!

Add A Comment