Mika Nyyssölä

– giant killer –

Sep-19-2009

Mika’s Kitchen

Old School Mama’s Meatball’s

Tässä hc-bodareille ähkyruokaa ja erittäin herkullista sellaista.

Näitä tarvitset:

  • 800g 5% naudan jauhelihaa.
  • 1 kananmuna
  • 1 vanha sämpylä(tuorekin käy)
  • 0,5 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 2 kynnetöntä valkosipulia
  • 1000g paseerattua tomaattia
  • tabascoa
  • 500g spagettia
  • juustoraastetta
  • ketsuppia

Ensin teet lihapullat. Murenna se vanha sämpylä kulhoon ja kaada puol desiä maitoa päälle. Anna ihan hetken maidon imeytyä sämppärinmurusiin ja sillä välin voit pilkkoa sipulin pieniksi paloiksi. Viskaa sipulihake sekaan. Sitten 800 gemmiä jauhelihaa mukaan joukkoon iloiseen ja päälle vielä raaka muna sidosaineeksi. Sitten sormukset pois sormista ja kädet puhtaaksi, on aika to get your hands dirty! Sotke kaikki yhdeksi isoksi mössöksi ja rupea muotoilemaan pieniä lihapullia.

Laita valmiit pikku palleroiset uunin pellille leivinpaperin päälle. Uuni 200 asteeseen ja valmiit meatballssit 30 minuutiksi uuniin. Sillä välin voit rakentaa herkullisen kastikkeen pallukoille.

Meatballs-kastike valmistuu hurjan helposti. Pilko kynnettömät valkosipulinkynnet silpuksi. Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja lisää tilkka vettä, jotta kastikkeesta tulee hieman juokseva. Valkosipulihake sekaan ja pirskottele tabascoa mielesi mukaan. Laita spaghetti kypsymään ja ota uunista kypsät meatballssit ja nakkaa kattilaan kastikkeen joukkoon. Tarjoile kypsän (al dente) spaghetin kera. Päälle voit ripotella juustoraastetta ja spruitata ketsuppia jos mielesi tekee!

Helppoa ja hyvää! :)

***

Mikan Delicorner: Pihviä ja Fetasalaattia!

Viikonloppuna kokattiin herkkua. Nimittäin pihviä! Pari 250 gramman naudanpihviä ja keitettyjä perunoita herkullisen salaatin kanssa ja tietysti pehmeällä punaviinillä huuhdeltiin ruoka alas kurkusta.

safkaa2.jpg

Salaatti oli muuten ihan törkeän hyvää. Annan reseptin kaikille, jotka diggaa hyvästä salaatista.

  • tuoreita basilikan lehtiä
  • romaine-salaattia
  • tomaattia
  • kurkkua
  • punaista paprikaa
  • punasipulia puolikkaina renkaina
  • kokonaisia valkosipulin kynsiä välimeren marinadissa
  • modenalaista balsamiviinietikkaa
  • jalopenoja pilkottuna
  • fetajuustoa purkillinen

safkaa1.jpg
Pihvit olivat isoja ja paksuja ja ne tietysti paistettiin mediumiksi. Täytyyhän lihassa olla tunnetta ja potkua. Höystin pihvejä vielä punaviinillä, suolalla ja pippurilla.

safkaa3.jpg

Safka oli siis tuhti, mutta mikäs siinä. Koko ilta oli varattu syömiselle ja juomiselle, ei siinä ollut tarkoituskaan hätiköiden hotkia menemään. Perunat kiehui hitaasti ja salaatti valmistui tunteella. Lasillinen (ehkä kaksi, en muista enää) viiniä meni jo odotellessa. Keskitäyteläinen viini sopi hyvin paksun pihvin kanssa ja täydensi makunautintoa. Tällä kertaa kokeilussa oli 2003 vuoden Vina Albali.

safkaa4.jpg

***

Valkosipulihärkää ja nuudeleita bodareiden tapaan.

  • Ensitöikseen otetaan naudanpaisti puoleksi tunniksi huoneenlämpöön pehmenemään.

P1010842

  • Siten pilkotaan paisti suikaleiksi. Toki tämän voi tehdä helpommaksi vain ostamalla naudan suikalelihaa, mutta esim tuo oma pötkylä maksoi 8,90e /kilo ja valmiit paistisuikaleet maksaa reilusti yli 12e /kilo. Itse ainakin olen sen verran köyhä, että pilkon kyllä itse omat lihani. ;)

P1010843

  • Paistisuikaleet pannulle paistumaan. Voit maustaa ne mielesi mukaan, mutta suosittelen suolaa, mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä valkosipulilla maustettua soijaa.

P1010846

  • Jos haluat tulisempaa ruokaa voit hyvin lisätä Tabascoa. Suosittelen erittäin hyvänmakuista Green pepper saucea! Siinä ei maistu lainkaan Tabascon tavanomainen ns. keinotekoinen tulisuus, (hieman siis kemiallinen maku tavallisessa tabascossa IMO).

P1010847

  • Lisää sekaan tilkka vettä ja anna lihojen hautua puolisen tuntia kannen alla.

P1010851

  • Sillä välin voit pilkkoa sipulit ja paprikan.

P1010844

  • Lisää pilkotut sipulit ja paprika vasta loppuvaiheessa lihojen sekaan, hieman ennen nuudeleita, jolloin ne pysyy rapean rouskuvina.

P1010845

  • Sitten siirrytään nuudeleihin, jotka valmistuvatkin ihan parissa minuutissa. Itse käytän mielestäni törkeän hyvänmakuisia Yeo’s Ezy-Cook ilmakuivattuja nuudeleita, joissa on rasvaa vain 1%. Pistä niitä kiehuvaan veteen vaikka tuo kolme pussia. Keitä pari minuuttia, valuta vedet pois ja lisää nuudelit muiden sekaan pannuun!

P1010849

  • Paista vielä hetken aikaa nuudeleita ja anna valkosipulilla höystetyn kastikkeen imeytyä nuudeleihin. Voilá, ruoka on valmis!

P1010852

Tarvitset siis:

  • 500g-800g naudanlihaa
  • 2 sipulia
  • 1 iso paprika
  • 2 teelusikallista valkosipulimurskaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • valkosipulilla maustettua soijaa
  • tabascoa
  • nuudeleita (3 pussia)

***

Mikan hiilaripaukku.

Kaikki allaolevat tehosekoon ja kone päälle!

  • 1 persikka
  • 1 banaani
  • 1 omena tai päärynäomena
  • kourallinen viinirypäleitä
  • 1 purkki ananasviipaleita
  • kourallinen pakastemansikoita
  • 1 purkki maitorahkaa

Sisältää:

  • Proteiinia: Jonkin verran
  • Hiilaria: Sopivasti
  • Rasvaa: Ei lainkaan
  • Vitamiineja: Paljon!

dsc00409.jpg
dsc00410.jpg

***

Kana-Chorizopizza.

Ainekset joita tarvitset:

  • Chorizo-makkaraa (150g)
  • kanaa kuutiona (n. 450g)
  • 1 punasipuli
  • Paljon valkosipulia
  • tomaattia (3 pientä)
  • Parmesanlastuja 1 purkki
  • Mozzarellaa (100g)
  • fetaa (100g)
  • 1 Habanero tms chilejä
  • Sara- Lee pizza kit

pizza1

Kanat voi ostaa fileinä ja pilkkoa itse. Paahda kuutiot pannulla ilman rasvaa, mausta Cajun-mausteella.

pizza2

Sara Lee Pizza kit on herkullinen tuorepizzapohja, jonka mukana tulee tomaattisose. Käytän tätä ja säästän huomattavan suuren osan ajasta, kun ei tarvitse leipoa itse pizzapohjaa.

pizza-kit

Levitä pizzapohja leivinpaperille.

pizza3

Kaada tomaattisose pieneen kulhoon ja lisää sinne pilkottu habanero tms. chilit ja soseuta chilit soseen joukkoon sauvasekoittimella. Kaada koko komeus pizzapohjan päälle ja levitä käyttäen vaikka lusikkaa sose tasaiseksi matoksi pohjan päälle.

pizza4

Lisää viipaloitu Chorizo-makkara

pizza5

Lisää viipaloitu valkosipuli

pizza6

Lisää kanakuutiot

pizza7

Sitten lohkotut punasipulit

pizza8

Lisää pieneksi viipaloidut tomaatit

pizza9

Ota välillä hörppyä, koska ruoan tekemisessä ei saa olla kiirettä 😀

pizza010

Lisää feta

pizza011

Lisää Parmesanlastut ja mozzarella

pizza012

Pizza uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minuuttia.

Voila!

pizza013

Helppoa ja hyvää! Kokeile joko näillä resepteillä, tai tee ihan millä vain täytteillä, jotka maistuvat hyvältä!

***

Bodarin Mega-Calzone


Perjantai- tai lauantai-illan herkku voisi olla Bodarin Mega-Calzone!?

Calzone on siis sisäänleivottu pizza tms. kunhan se on siis sisäänleivottu. Taikinana käytän helppoa sara leen pizza kittiä.

Levitä taikina leivinpaperille ja sotke tomaattisoossi siihen päälle.

Sitten aineksia:

  • 1kpl punasipuli
  • valkosipulinkynsiä niin paljon kuin tykkäät
  • poron kylmäsavurouhe 150g
  • Filépekonia 120g
  • pussi parmesanlastuja (Italian Flakes)

Laitetaan vielä kuvat noista:

Kylmäsavurouhe (parempaa kuvaa ei löytynyt netistä?)

Filépekoni

Juustolastut

Aloita pekonista. Leikkaa fileet pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla ja valuta välillä rasva pois. Anna pekonisuikaleiden rapeutua pannulla. Nosta rapeat suikaleet talouspaperin päälle, jotta loputkin rasvat imeytyy pois. Nyt pekoni on valmis!

Pilko sipulit puolikkaiksi renkaiksi ja valkosipulin kynnet ohuen ohuiksi lastuiksi.

Heitä pizzapohjan päälle kaikki ainekset:

Taita koko höskä varovasti kiinni. Varo ettei taikinan kuori puhkea. Taita lopuksi reunat kiinni.

Heitä Mega-Calzone uuniin, 220 astetta ka 15-20 minuuttia.

Uuh Yeah Baby!!

Bodarin Mega-Calzone on valmis ja tällaista et saa pizzerioista. Kannattaa melkeinpä leikata siivuja tuosta lautaselle, on nimittäin sen verran iso säkki täynnä roheiinia. Aineksina voit siis toki käyttää ihan mitä tykkäät, mä tykkään tosta kombosta, jossa on vähän poroa ja punasiblaa, rapeaa pekonia ja parmesaania. Valkosipuli on ihan must ja sitä laitan aina PALJON!

Bon appétit!!

 

***

Bodarin tulinen possupata!

Ja uutta reseptiä pukkaa!

Pistetään jättiannos bodyruokaa tulille.

Paista 2 kiloa (kyllä, kaksi kiloa) rypsipossun suikaleita pannulla. Ripsauta vähän suolaa ja mustapippuria sekaan. Sillä välin kun possu paistuu, kaiva keittiön kätköistä isoin kattilasi (5l on hyvä). Lykkää sinne 2 purkkia bonduelle ratatouille vihannesruokasäilykettä, 2 kpl lohkottua sipulia, 1 purkki pavunituja, 100g vihreitä papuja paloina (pakastepussi on 200g eli puolet siitä), kaksi purkkia kookoskermaa, 1 prk. miniherkkusieniä kokonaisina, yksi ruokalusikallinen Naga Morich chiliä, puolipurkkia punaista currytahnaa. Kun kaikki ainekset ovat kattilassa, sekoita niitä huolellisesti. Kun lopulta possut ovat kypsiä, valuta ensin ylimääräinen lihasneste pannulta pois ja lisää possut kattilaan. Anna koko höskän hautua noin 20 minuuttia pienellä lämmöllä kansi päällä. Voilá, ruoka on valmis. Proteiinia on enemmän kuin tarpeeksi ja hiilarit tulevatkin sitten vain vihanneksista, joten hyvät ovat ravintoarvot!

Listataan vielä ainekset joita tarvitset:

  • 2kg possun suikaleita
  • 2 purkkia bonduelle ratatouille vihannesruokasäilykettä
  • 2 kpl lohkottua sipulia
  • 1 purkki pavunituja
  • 100g vihreitä papuja paloina (pakastepussi)
  • kaksi purkkia kookoskermaa
  • 1 prk. miniherkkusieniä kokonaisina
  • yksi ruokalusikallinen Naga Morich chiliä
  • puolipurkkia punaista currytahnaa

Tässä valmiina yksi erä bodarin tulista possupataa! Ei muuta ku syömään!

Posted under