Mika Nyyssölä

– giant killer –

Dec-22-2017

Go Nyyssis! E04 – Etureidet

Tervehdys!

Jälleen aamuvarhaisella painelin Myyrin Kuntokeskukseen treenailemaan. Vuorossa oli etureidet, joita sitten rääkättiin ihan huolella. Teemana tällä kertaa oli High Intensity, eli käytännössä hemmetin paljon toistoja ja lyhyet tauot. Massiivisia painoja tällaisissa jumpissa ei pysty liikkuttelemaan, sillä korkeat toistomäärät hapottaa lihakset sen verran ilkeästi, ettei räjähtävää voimaa ole tarjolla tämän tyyppisiin treeneihin.

Jumpat startattiin esiväsytysmetodiikalla. Plus 300 toistoa reiden ojennuksia imi kivasti mehuja etureisistä pois ja sai veren kiehumaan lihaksistossa. Järkyttävässä pumpissa ja katkokävellen paineltiin jalkaprässiin, jossa jatkui infernaalinen toistohelvetti. Joka sarjassa tehtiin 100 toistoa käyttäen tehokkaasti rest-pause -erikoistekniikkaa. 50 toistoa putkeen ja 10 toiston rykelmissä vietiin sarjat sinne sataseen asti. Kokonaisuudessa 4 sarjaa korottaen joka sarjaan 50 kg lisää painoa.

Jumpat kesti  balttiarallaa 50 minuuttia, joten liian kauan tuolla ei nokka tuhissut. Juuri sen verran, että oksennuksen maku oli suussa ja päätä särki. Gagat eivät tulleet housuun.

Tässä tuo video olkaat hyvä! Go Nyyssis! E04 – Etureidet!

VIDEOSSA NÄKYI NÄITÄ TUOTTEITA:


Vielä ehtii noukkia nuo herkulliset patukat talteen!

Posted under Uncategorized
 1. lihavapoika Said,

  Moikka Mika!

  Täytyy kyllä antaa iso peukku tästä uudesta konseptista, sekä myös kiitokset kaikesta muustakin tietotaidosta mitä oot jakanu, todella mielenkiintoista nähdä sun treenejä tälläsestä erilaisesta näkökulmasta ja saa paremman kuvan taas mitä siellä salilla touhutaan. Mut sen verran pitää myös kommentoida et eihän sellanen oo jalkareeni eikä mikään jos yhtään gaggaa ei tuu housuun 😀

 2. Hannes Said,

  Olen kokeillut tehdä sen aikasemmin julkaisemasi vastaavan treenin jossa pääsin 100
  toistoon 200kg:lla niin että pidin hetken rest pause tauon 50 ja 80 toiston kohdalla.
  250kg:lla tuli vielä 50 toistoa mutta enempää ei jaksanut. 50,100 ja 150kg
  sai tehtyä ilman levähdyksiä. Kova treeni ei voi muuta todeta.

  Nyt olen yrittänyt tehdä saman tyyppisen treenin joka on Gregg Valentinon
  käsialaa. Linkissä video https://youtu.be/vt8pc9CqHCk

  Tiivistettynä

  100kg 70 toistoa
  150kg 40 toistoa
  200kg 25 toistoa
  250kg 18 toistoa

  Tauot sarjojen välillä 2,5min levähdykset kielletty eli kelkan tulee liikkua koko ajan.
  Toistot tulee tehdä täydellä liikeradalla.

  Siinä merkittävimmät erot.

  Kertaakaan en ole saanut vietyä treeniä lähellekkään läpi.
  Jo 2 sarja tuottaa suuria vaikeuksia.

  Herättääkö mitään ajatuksia jos jaksat katsoa videon? 😎

 3. Mika Said,

  lihavapoika: Kiitos valtavasti palautteestasi! Yritän koko ajan kehittyä ja tavallaan viedä eteenpäin näitä videologgausjuttuja. Pitää olla ajan tasalla ja kehittyä siinä samalla. Kiva kuulla, että tämä uusi konsepti on miellyttänyt sinua.

  Ei kyllä ollut HC-treeni, kun kalsongit säilyi puhtaana. 😀

 4. Mika Said,

  Hannes: Toi on varmasti paljon rankempi, koska tuossa mennään täydellä liikeradalla. Tällöin isompi määrä lihaksia joutuu maitohappojen alle ja imee happea ihan eri tavalla kuin tuossa mun treenissä, missä pääasiallisesti työskentelee vain etureisi.

 5. K.S Said,

  Kiitti, Mr. Mika, teit tästä joulusta spesiaalin, kirjakin on uskomattoman hieno, puhumattakaan omistuskirjoituksesta. Ps. Muijaltaki terveisii! Rock on, rock hard!

 6. Mika Said,

  K.S: Siistii! Oikein leppoisaa Joulun viettoa teille. Chill out! 😀

 7. Kyösti Said,

  Hyvää joulua kaikille.
  Olipa yllätys kun tänään (lauantaina) lähdin jumppailemaan, odotin kyllä että sali olisi ollut tyhjä tai maksimissaan kourallinen jengiä olisi ollut jumpalla, mutta ketään ei ollut vääntämässä eli priva jymi oli. Normisti pukkarin kautta lämmittelemään. Respankopin ohitse kävellessäni pisti silmään pari protskupatukka laatikkoa, tarkemmin en kiinnittänyt niihin huomiota vaan hyökkäskin tiukasti lämmittelemään. Jonkun lämppärinsarjan jälkeen kävelin laittamaan musaa salin hienosta uudesta pädistä. Tuolloin myös katoin laatikoita. Suureksi hämmästykseksi molemmissa laatikoissa luki, hyvää joulua saa syödä terveisin Mika Nyyssölä. Siis miettikää hyvät ihmiset vaikka patukat olisi saatu tukulta ilmaiseksi tai jos Mika olisi itse ostanut ne,niin harva urheilija jakaa pois, sitä mitä saa tai sitten ite ostaa ja tarjoaa kanssa urheilijoille.
  Kiitos Mika kun muistat salimme urheilijoita ja varmasti vilpittömällä tavallasi sait hyvän mielen ja uskon siihen että annat hyvän kiertää.
  HVÄÄ JOULUA JA KIITOS

 8. Mika Said,

  Kyösti: Eipä kestä. Ihan itse olen nuo ostanut mutta laatikoissa maanneet jo tovin. Lämmintä Joulua kaikille Myyrin treenareille.

Add A Comment