Mika Nyyssölä

– giant killer –

Jun-1-2018

Auto kanssa niin paskaa tuuria

Moikka!

Huh, mikä päivä. Ensin duunissa ja sen jälkeen juoksemista autolasikorjaamoilla. Mikä tuuri meikäläisellä ja tää on ihan käsittämättömän pitkä ja outo stoori. Huollatin auton huhtikuussa, sen perinteisen määräaikaishuollon. Huollon yhteydessä löytyi jos jonkinmoista pikku vikaa, kuten kuluvien osien vaihtamista ja just sellaista, että tällaiset viat voisi antaa hylsyn tulevassa katsastuksessa. Varattiin siis uusi aika lomien jälkeen, koska korjausta varten piti tilata uusia osia ihan Ranskasta asti.

Marssin heti seuraavana maanantaina lomilta palattuani korjaamolle, jossa todetaan, että varaosia ei jostain syystä oltu muistettu tilata. WOOOT?! Olin ihan hiilenä, koska tässä oli palanut neljä viikkoa ja vika katsastuspäivä on 18. kesäkuuta. Olin varannut keskiviikolle katsastuksen, jonka sitten jouduin perumaan, sillä autoa ei saatu viksattua varaosien puuttumisen vuoksi kuntoon. Ei muuta kuin varaamaan uutta aikaa. Huoltamo tuli kuitenkin sen verran vastaan, että lupasivat alennusta ja viedä korjauksen yhteydessä auto katsastukseen firman piikkiin.

Nykyään uusi säädös kuulemma on hyvin tarkka tuulilasin kiveniskemistä ja halkeamista, varsinkin, jos ne ovat kuljettajan näköpiirissä. Kävin siis pari viikkoa sitten korjauttamassa pienen kiveniskemän tuulilasistani ja olen ollut tässä odotuskannalla, että jos varaosat nyt tulisi tässä piakkoin, niin saisi auton vietyä korjaamolle. Tänään, itseasiassa noin tunti sitten tein matkaani kotiin töistä, kun edessä ajavan auton renkaasta singahtaa kivi suoraan tuulilasiin kuskin puolelle ja päräyttää niin saatananmoisen halkeaman suoraan silmieni korkeudelle (reilu parikytsenttiä pitkä). FFFFUUUUUUU! Just käynyt fiksauttamassa kiveniskemän, niin nyt tuli oikeen halkeama sen tilalle. Soitto lasimiehelle, ei voi korjata kuulemma halkeamaa, koska kuskinpuolella ja liian pitkä. Ajan sitten konalaan tuulilasifirmaan suorilta tein. Kaveri myös toteaa, että lasi menee vaihtoon. Uutta tuulilasia ei tietenkään ole varastossa, koska auto on niin harvinainen. Nyt vaan kiltisti odotellaan, että sieltä soitettaisiin takaisin ja kerrotaan milloin saavat tuulilasin, jotta voidaan se vaihtaa.

Just tällainen pieni iskemä ihan tuulilasin reunaan teki halkeaman, joka juoksee just kuskin kasvojen kohdalla.

Ensi viikolla pitäisi tosiaan viedä auto korjaamolle mutta jos tuo tuulilasi on yhä halkeamalla varustettu, ei sitä kannata edes katsastaa, hylky tulee samoin tein. Hemmetin hemmetti miten huono tuuri tässä. Jos se korjaamo olis muistanut tilata ne varaosat, niin autohan olisi jo katsastettu. Nyt siinä on yhä takavaimentimet vanhat, ei varaosia vieläkään ja tuulilasissa *itullinen halkeama. Just mun tuuria *aatanaaaa!!

Että tällaista. Välillä sitä toivois, että osais lentää, niin ei tarttis käyttää mitään kulkuneuvoa. Näihin uppoaa aivan lliikaa rahaa eikä mikään asia mene ykkösellä maaliin.

Eilen striimausta tubessa

Eilen tuli testattua ihan eka kerta koskaan YouTubessa striimausta. Paikalle eksyi ihan kiva määrä porukkaa. Oli mukavat jutustelut. Tämän striimin voi katsoa jälkikäteenkin vielä tubesta. Tai täältä blogista:


HyperIce Vyper 2.0 voittaja!

Viime viikolla oli 10% tarjouskoodi blogissa kilpailun kera. Tällä kertaa palkintona oli HyperIce Vyper värisevä foa roller, jonka arvo on hulppeat 269€. Onnettaren viisari pysähtyi aivan ensimmäisen osallistujan kohdalle!

Voittaja on siis: 

 • T Said, F1681046

Onneksi olkoon nimimerkki T! Laitahan yhteystietoa sähköpostiini (mika@nyyssola.fi), niin laitetaan sulle tulemaan tämä uskomaton hi-tech foam rolleri. Kiitos kaikille osallistujille. Laitetaan ensi kerralla jotain muuta sitten tulille. 🙂


Posted under Uncategorized
 1. Henri Said,

  Kuulostaa just niin tutulta. Aina saa olla jotakin korjaamassa. Vanhan vian ku korjaa ni ei mee kauaan ku tulee uus 😂

 2. Vilbur Said,

  Käy katastaan niin saat hylsyn kaverina 1kk korjausaikaa. Sittekkö hylsyn aiheuttaneet osat on korjattu niin viet katastukseen näytille uusintatarkastukseen. Katastusmies kattoo sillon vain hylsyn aiheuttaneet osat, jotka on silloin uusintakatastukseen toivottavasti vaihettu. Tsemppiä, autot osaa olla perseestä 🙂

 3. Roope Said,

  No hylsyhän sieltä tulee mut toisalta jos se on pelkkä lasi niin se kannattaa sit vaan hakee se hylsy. Ellei kerkee ennen viimistä katsastuspäivää vaihtaan lasia. Sillä hylsyllä saa kuukauden aikaa fiksata sen lasin eikä se jälkitarkastus maksa ku pari kybää.

 4. Mika Said,

  Vilbur: Näinhän se on tehtävä jos ei ehdi ennen 18. päivää saada uutta tuulilasia.

 5. Kale Said,

  Oletko seurannut Seth Ferocen treenivideoita? Siinä on suorapuheinen redneck joka on järjettömässä kunnossa vieläkin vaikka ei enää kilpailekkaan,nythän Seth lanseeraa oman lisäravinnesarjan ja jos se noudattaa miehen periaatteita niin kova sarja tulossa.Toivottavasti joku ottaa sen myyntiin täällä,vaikka Fitnesstukku?

 6. Mika Said,

  Kale: En oo tutustunut, mutta pitääpä seurata.

 7. Terhi Said,

  Joissakin tapauksissa uuden asetuksen myötä katsastuksessa voidaan laittaa auto jopa ajokieltoon tuulilasin halkeaman takia, joten en ihan 100-prosenttisesti luottaisi kuukauden korjausaikaan.

 8. Timo Said,

  Hyviä ranskalaisia saa kisalta.

 9. Mika Said,

  Timo: Minkälaisesta kisasta on kyse? Autokisa, juoksukisa, shakkikisa? Kyllä mä mielelläni ottaisin ranskalaisvalmisteisen auton palkinnoksikin. 😉

Add A Comment