Mika Nyyssölä

– giant killer –

Nov-11-2017

Aamun uutimet!

TERVE!!

Pistetään vähän analyysiä ja uutisia tulille näin kauniin lauantaiaamun ratoksi. 🙂

Iltalehdessä pohditaan mitä eduskunnassa valehtelusta seuraa?

Pääministeri Sipilää nimittäin epäillään valheista. Kuulemma Sipilä tiesi jo 12. kesäkuuta, että perussuomalaisista irtoavalla ryhmällä oli jo merkittävä määrä kansanedustajia kasassa. Puhuiko Sipilä totta 19. kesäkuuta järjestetyssä tiedoitustilaisuudessa, kun hän totesi olevansa ennenkuulumatonta miettiä puolueen puoluekokouksen mahdollisia lopputuloksia ja tehdä siihen suunnitelma etukäteen.

Valehteliko Sipilä vai  ei? Mitä siitä voi seurata?

Perustuslain 60 §:n mukaan ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.  Juridisesti valehtelusta ei seuraa yhtikäs mitään, ellei valehtelulla peitettäisi jotain lainvastaista. Eduskunnassa toki luottamuspula voi syntyä valehtelijan kohdalle. Kuka tahansa eduskunnan jäsen voi tehdä epäluottamusehdotuksen ja jos ehdotus saa kannatusta, siitä äänestetään. Jos sitten epäluottamuslause saa eduskunnan enemmistön, ministerin on erottava.

Ehkä valehtelin, ehkä en…

Analyysi

Mitä väliä sillä on, valehteliko Sipilä? Ei taida olla ensimmäinen kerta, kun eduskunnassa valehdellaan. Yleensä siitä ei vaan jäädä kiinni. Onhan toki näitä silloin tällöin jäänyt kiinni (Case Anneli Jäätteenmäki, 2003), mutta harvoin.

“Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia”. Voisi muuttaa tuon perustuslain pykälän seuraavanlaiseksi: “Ministerien on oltava taitaviksi tunnettuja valehtelijoita“. Sopisi ehkä paremmin teemaan? 😀

Sipilä ehkä nyt vaan luikautti pienen valkoisen valheen tiedoitustilaisuudessa. Sellaisia lipsahduksia voi tulla ihan kotonakin, kun vaimo kysyy söitkö pöydällä lojuneen suklaalevyn? Siinä kohtaa saattaa kuka tahansa syyttää ennemmin vaikka perheen koiraa tapahtuneesta. Ei maailma siihen kaadu, vaikka moinen pikkiriikkinen jekku tuossa tilanteessa, paineen alla, lipsahtaisikin suusta.

Jos nyt kuitenkin Sipilä olisi mies, kuten Jäätteenmäki, ja kiltisti myöntäisi valehtelunsa niin sehän saattaisi loppupeleissä tarkoittaa Suomelle uutta pääministeriä, eikä sekään olisi välttämättä niin huono idea. Oli miten oli, elämä jatkuu Sipilällä, kuten meilläkin. Pitää muistaa, että siellä eduskunnassa häärää juuri ne valehtelevat ihmiset, jotka me kansalaiset ollaan sinne äänestetty. Kuka tässä on loppujen lopuksi se syyllinen? Ja tässä kohtaa joku kukkahattutäti huutaa: “ja ajatelkaa lapsia”! 😀

Mitä mieltä, uskotko kansanedustajien aina puhuvan totta? Kommentoi!


Jo nyt on markkinat!

Hoitaja varasti kuolevan lapsen morfiinit

Kolme vuotias lapsi oli ollut saattohoidossa Kokkolassa ja hoitajan ryökäle oli nyysinyt kahden kuukauden ajan morfiini- ja unilääkkeitä potilaalta. Hoitaja on myöntänyt teon. Oikeus antaa tapauksesta tuomion myöhemmin.

Analyysi

On se nyt perkele. Eikö pahuudella ja ilkeydellä ole enää mitään rajaa? Puolustuskyvytöntä ja kuolemansairasta lasta kohdellaan näin kaltoin ja vielä hoitohenkilökunnan puolesta. Hoitajanhan nimenomaan tulisi olla luotettava ja ennen kaikkea eettisesti ja moraalisesti korrekti henkilö. Auttamisen sijaan aiheutetaan tuskaa ja kipua täysin viattomalle ihmislapselle. Mikään raha ei korvaa sitä tuskaa, mitä uhri on kokenut ja mitä vanhemmat kokevat yhä.

Väkivalta- ja seksuaalirikosten rangaistukset ovat mielestäni kovin lieviä Suomessa. Uhri yleensä kärsii paljon enemmän ja pidempään kuin itse tekijä.

Mikä rangaistus voisi olla riittävä moiselle teolle? Kommentoi!


Isänpäivä huomenna!

Muistathan isää huomenna 12. marraskuuta. Isänpäivää marraskuun toisena sunnuntaina juhlii Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti ja Viro.

Analyysi

Ensin tuli Äitienpäivä ja sitten joku iskä halusi kanssa itselleen oman juhlapäivän. Näin sen on täytynyt tapahtua. “Miks vain äideillä saa olla oma juhlapäivä?” “Mä oon aina halunnut Isänpäivän”. Huoh!!

Kumpi on tärkeämpi päivä, Isän- vai Äitienpäivä? Kommentoi!


50 000 euron arvoinen timanttisormus katosi Stockmannin Hulluilla Päivillä

Tampereen Hulluilla Päivillä katosi timanttisormus. Polliisi pyytää apua. Sormus on pyöreä ja siinä on timantti. Näköhavainnoista voi ilmoittaa viranomaisille. HUOM! Poliisi painottaa, sormuksen sormeen laittaminen ei tee sinusta näkymätöntä vaan rikollisen. Kyseessä ei ole mahtisormus, vaikka mahtisumman se kustantaakin.

Vaikka kuvan sormus ei liity Stockmannin katoamistapaukseen, on tämä kuuluisa nimenomaan katoavaisesta luonteestaan.

Analyysi

Mitäpä jos dimangisormus päättikin itse kadota, eikä yksinkertaisesti halua löytyä? Kyllä sormuksillakin on tunteet. Vaimoni vihkisormuksesta taasen on paennut yksi timantti. Se lurjus lähti ihan ilmoittamatta asiasta. Ollaan kyllä kyselty sen perään, tuloksetta. Villi veikkaus on, ettei tuota 50 tontun sormusta varmaan saada ihan heti takaisin, mutta jäämme seuraamaan tilannetta. Paljonkohan on löytöpalkkio?

Jos löytäisit arvosormuksen, veisitkö sen poliisille vai pitäisitkö itse? Entä irtoseteleiden kohdalla? Kommentoi!


Länsimetro avataan 18. marraskuuta 2017

Näin siis luvataan kansalaisille. Suosittelen kuitenkin suhtautumaan päivämäärän varauksella, varsinkin vuosiluvun kohdalla. Länsimetron kokonaiskustannusarvio vuonna 2006 oli 450 miljoonaa. 2008 kustannusarvio oli noussut 714 miljoonaan. Nyt hintaa metrolle on tullut jo 1186 miljoonaa. Money well spent! 😀

Analyysi

Länsimetro on varmasti yksi sotkuisimmista hankkeista Suomen historiassa. Järjetön määrä suunnittelijoita, alihankkijoita ja rakentajia. Ei mikään ihme, että syytöksiä satelee suuntaan jos toiseen, eikä kukaan tunnu ottavan vastuuta. Mutta voisihan meidän verorahamme käyttää varmasti johonkin huonompaan, vai voisiko? Yhteisillä verorahoilla rellestäminen on totta kai kivaa. Katsotaan nyt miten kivaa se on, kun ruvetaan selvittämään, minne sitä rahaa on laitettu hankkeen tiimoilta. Think about the children!!

Toivotaan vaan, ettei kauhean montaa kuolonkolaria synny käyttöönoton jälkeen. Itse en uskaltaisi vielä ensimmäisten kuukausien aikana kyytiin. Mitä jos jälleen tulee “tekninen vika”? Nyt siellä tulee olemaan ihmisiäkin kyydissä. Rukoilkaamme!

Meinaatko käyttää Länsimetroa? Kommentoi!


HUOMIO! Toiseksi viimeinen päivä hyödyntää tarjous ja osallistua skabaan!!

Hei, älkäähän unohtako protskupuddinki- ja pirtelötarjousta blogissani (myös proteiinijauheet tarjouksessa)! Sen mukana on vielä skaba, jossa voit voittaa mun kirjan ja hupparin!!

Klikkaa kuvaa alla ja pääset ohjeisiin käsiksi!

Posted under Uncategorized
 1. Joonas Said,

  Uutisia ja analyysia. Not quite what I expected. Ei se mitään, mukavaa vaihtelua toki.

  Mitä tulee politiikkaan ja politiikkoihin, siis ihan samanlaisiin kuolevaisiin kuin me muutkin, olisin aika varovainen syyttämään jotakuta valehtelusta. Tilannetta taustoittaa erittäin hyvin tämä ylen analyysi, joka on muuten lähteenäkin huomattavasti parempi kuin Iltalehti:

  https://yle.fi/uutiset/3-9927830

  Katsomalla itse tiedotustilaisuudet ja lukemalla uutiset (ei siis näkökulmat, kolumnit tai blogit, jotka eivät ole journalistisessa mielessä uutisia vaan sisältävät myös mielipiteen) on vaikea nähdä, missä kohden Sipilä valehteli?

  Omana mielipiteenäni oli mielestäni hyvä, että Suomessa ei nähty hallituskriisiä ja hallituksen toimimattomuuden kautta (kuten Stubbin hallitus oli) vaan hallitus jatkaa toimintakykyisenä ja kykenee tekemään päätöksiä. Kaikista päätöksistä en toki tykkää, mutta se on demokratiaa se.

  Toki raflaafat otsikot myy, sille ei voi mitään, ja siksi tälläkin turhalla kohulla rahastetaan loppuun asti. Seuraavaksi syytetään varmaan bodareita valehtelijoiksi, jos KAIKKI eivät myönnä dopingin käyttöä. Kaikkea kanssa…

  -Joonas

 2. Mika Said,

  Joonas: En mä Sipilää syytä valehtelusta. Mun humoristinen analyysi on puhtaasti humoristinen. Älä ota sitä niin vakavasti. Sanonhan heti alussa, ettei sillä ole mitään väliä valehteliko hän vai ei. Mutta oikeassa olet, mielensäpahoittajia on joka paikassa ja pitää kyllä olla varovainen mitä kirjoittaa, joku aina pahoittaa mielensä.

  Lisäsin sinne analyysiin sanan “ehkä” siihen kohtaan, missä pohdin pienen valkoisen valheen luikauttamisesta. Näin jätetetään lukijan varaan päättää valehteliko mies vai ei. Käteni on pesty aiheesta, mennään eteenpäin. 😀

 3. Joonas Said,

  True that ja amen. Menee välillä “ihon alle” itsellekin kun ihmiset ovat niin valmiita kaikesta yleistämään ja kaikkia syyllistämään, vaikka yksilöitähän me ollaan. Otin hieman liian vakavasti, pahoittelut! Tällainen “lynkkaus”-mentaliteetti on jotenkin saanut vallan tosi monessa asiassa, myös politiikan ulkopuolella. Ja en tarkoita sinua, vaan yleisesti meitä kaikkia ihmisiä. Huoh. Pitänee mennä salille tuulettamaan ajatuksia ja move on, kuten sanoit! Onneksi tulee joululoma ja kinkut yms. 😀

 4. Mika Said,

  Joonas: Älä välitä. Iän myötä tasoittuu yleensä ne ääripääajattelut ja voimakkaat tunteet. En näe enää asioita niin mustavalkoisena kuin nuorena näin. Enkä enää jaksa kauheasti edes reagoida asioihin. Joskus toki on kiva hämmentää soppaa, mutta yleensä jätän jopa kommentoimatta asioita, vaikka ne kohdistuisivatkin lähelle itseäni. 😀 Chillailu ja hyvä mieli on parasta!

 5. Muo'hah'dip Said,

  Sipilähän on suomen suurin sosiaalipummi. Siis omaisuus on täysin kokonaan haalittu valtion rahoitusmenettelyiden avulla ja piilotettu edustusten ajaksi kuoriin joista veroja ei tarvitse ennen lunastusta maksella. Nyt kyseinen setämies on haalimassa itselleen valtion omaisuutta myymällä MILJARDIN sijoitusrahastoa josta vastaa aivan yksin itse, ilman valtionvarainministeriön tylsää hyväksyntää. Sieltä sitä rahaa sitten jaellaan kavereiden biopolttoainelaitoksiin yms. joista sitten voi odotella vielä tulevina vuosina kunnon osinkoja tai kultaisia kädenpuristuksia, kun nuo valtion, eli Sipen rahoittamat yksityiset laitokset käännetään kylmäksi käteiseksi. Ja siinä vaiheessa kun näin toimitaan, todennäköisesti on jo kuoretkin matkanneet johonkin veroparatiisiin josta niitä ei ikinä kukaan saati mikään taho pankkijärjestelyjen jälkeen löydä. Näin meillä. Siellähän se Katainenkin vuolemassa eurokultaa, eikä sitä enää kukaan muista. Sipe ja Tino menossa hevoskauppoineen samaan suuntaan.

Add A Comment